Sjöström snabbast – nu blir det hektiskt...

Foto: TT
SPORTBLADET

Netanya, Israel. I försöken var hon snabbast av alla.

Men nu väntar en svettig avslutning på kortbane-EM för Sarah Sjöström.

Fyra lopp mot Europaeliten – på mindre än två timmar.

Det var inte ens en dag på jobbet för Sarah Sjöström.

Det var 23 sekunder på jobbet.

22-åringen är varken renodlad sprinter eller specialiserad fristilssimmare, därför borde 50 meter fritt passa lite sämre. Men på kortbane-EM:s sista dag simmade Sjöström anmärkningsvärt bra i försöken. 23.81 var 14 hundradelar snabbare än världsrekordsinnehavaren Ranomi Kromowidjojo och 32 före Jeanette Ottesen.

– I dag handlade det bara om att ta sig vidare på morgonen. Men det känns ändå väldigt bra. Jag har sprintat igång, säger Sjöström och fortsätter:

Tre chanser kvar

– Jag gjorde en väldigt bra start och fick med mig farten in i loppet. Det är jätteskönt. Men jag kommer nog inte att simma på de tiderna i semifinalen för jag måste försöka spara lite krafter till finalen på 100 fjäril.

Ja, en hektisk eftermiddag väntar för Sjöström, som redan har två guld på kortbane-EM. Kvar på mästerskapets sista dag har hon tre medaljchanser: 16.58 går finalen på 100 meter fjäril och 17.42 finalen på 50 meter fritt. Utöver det simmar damerna 4x50 meter medley klockan 18.08, dit de tog sig med näst bäst tid, bakom Ryssland.

Sammantaget lutar det åt fyra lopp (semi och final på 50 fritt, final på 100 fjäril och final i lagkapp) inom 98 minuter för Sarah Sjöström.

Om hon orkar?

Asch, inga problem.

"Hinner återhämta mig"

– Det går nog bra. Jag har sett tidigare på tävlingar att när jag har simmat en femtia innan en hundring har det gått väldigt fort på hundra också. Jag har ändå en halvtimme emellan, så om jag sköter allting där emellan så ska jag nog hinna återhämta mig.

Hinner du äta och dricka mellan loppen?

– Man hinner göra allt möjligt. Det är trettio minuter, så man kan göra så mycket bra återhämtning som möjigt.