”Det är storslam”

Foto: TT
Christian Olsson på plats med sällskap.
SPORTBLADET

Sarah Sjöström blev Idrottsgalans drottning med sitt andra raka Jerringpris.

I bakgrunden när konfettin regnade ner stod hennes agent, den forna trestegsstjärnan Christian Olsson, med uppdraget att hålla OS-pressen undan från simstjärnan så det kan bli en galatrippel.

– Det är en otrolig efterfrågan på henne, säger han.

Efter en trestegskarriär med OS- och VM-guld har Christian Olsson sadlat om till idrottsagent.

Och han har fått en ordentlig rivstart. Som en del i agentfirman JRS Sports Management är hans första klient ingen mindre än Sarah Sjöström.

– Ja det går inte att säga något annat än att jag fått en riktig stjärna direkt, jag har verkligen fått landa springades, säger han.

I går i Globen fick han se sin klient vinna årets kvinnliga idrottare, ta emot Bragdguldet från tidigare i höst och bli historisk som den första sedan Magdalena Forsberg att vinna Jerringpriset två år i rad.

”Det är storslam”

– Jag tycker nästan hon skulle haft priset som årets prestation också, men man ska inte vara girig… Det är storslam!, säger Christian Olsson och lägger till:

– Det kanske blir en trippel nästa år…

Ja, för det är ju faktiskt så att det är i år som Sarah har chans att skriva in sig i OS-historien och på allvar växa ut till en global superstjärna. Christian Olssons uppgift på vägen dit består nu mest i att säga nej tack.

– Många därute gör bra grejer och skulle kunna få en intervju eller ha Sarah i sitt projekt, men tiden finns inte. Det finns inte utrymme att tacka ja till fler saker, säger han.

Hur stora avtal har du sagt nej till?

– Det är klart avtalen är stora, många vill hoppa på det kortsiktiga tåget som leder fram till OS men vi försöker se långsiktigt. Det gör också att vi kan tänka på ett potentiellt samarbete när OS 2016 är över också.

Total avskärmning väntar

Lösningen att lyckas på OS är total avskärmning från press och sponsorer från och med slutet av april.

– Jag vet vilken press som kommer landa på hennes axlar fram emot OS som Sveriges största guldhopp – då måste hon få en bubbla där hon kan fokusera på bara det.

Säg att OS går så bra som ni och alla hoppas, skulle du säga att hon hamnar i en unik position som svensk idrottare då?

– Ja undantaget Zlatan som är ett fenomen så skulle jag säga det. Hon är stor på ett globalt plan och tar sig utanför simningens låda, det är inte många som lyckas med det.

Då syns vi är nästa år också?

– Ja det hoppas jag.