”Klar guldfavorit om de haft en annan tränare”

SPEL

ENKÄT: Så slutar allsvenskan 2011: De vinner och de åker ur enligt spelbolagen och oddsen

Foto: BILDBYRÅN
SÅGAS Elfsborgs tränare Magnus Haglund står inte särskilt högt i kurs hos ett spelbolag.

Malmö FF etta. Elfsborg tvåa. Gefle IF sist.

Så slutar allsvenskan 2011 – i alla fall enligt spelbolagens odds.

– Men Elfsborg hade varit en klar guldfavorit med en annan tränare än Haglund, kommenterar ett av spelbolagen.

VAD TROR DU OM ALLSVENSKAN 2011? Diskutera HÄR!

3 april är det premiär för allsvenskan 2011.

Spelbolagen har redan nu ute odds på vilket lag som vinner SM-guld.

Anmärkningsvärt är att alla spelbolag som Sportbladet Spel varit i kontakt med har samma toppduo.

1) Malmö FF

2) Elfsborg

Samma sak vad det gäller det laget som slutar sist och får lämna allsvenskan – Gefle IF.

Sportbladet Spel ställde spelbolagen och dess odds mot väggen. Varför slutar det som det gör enligt dem?

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:

1) Varför vinner Malmö FF guldet – igen?

2) Varför slutar Gefle sist – och varför får de lagen kvala eller åker ur?

JÖRGEN SPARREDAL, MARKNADSCHEF BET365:

1) – Malmö FF ser fortsatt starkt ut trots att ekonomin inte är på topp. Vi tror att de har en bra chans att försvara sitt guld. De utmanas i första hand av Elfsborg och Helsingborg. Spelarnas favorit är dock Helsingborg som varit ett väldigt populärt spel hittills.

2) – Gefle ser inte ut att ha det som krävs för att klara sig kvar i allsvenskan och vi tror att de åker ur. Förutom Gefle tror vi även att Gais tillsammans med de båda nykomlingarna IFK Norrköping och Syrianska kommer vara indragna i bottenstriden.

ANDREAS SLÄTT, PR-CHEF UNIBET:

1) – Vi anser att Malmö vann allsvenskan rättvist förra året och har än så länge fått behålla stora delar av truppen. Därför känns Malmö för stunden starkast.

2) – Gefle har fått bekanta sig med de nedre regionerna i flera år nu. Inför året ser truppen i nuläget ännu svagare ut än vad truppen gjorde i slutet av förra säsongen. Gais är även de ett lag som vi tror kommer att få det kämpigt under 2011.

URBAN AHEINEN, ODDSSÄTTARE NORDICBET:

1) – Det ser i dagsläget ut att bli ett race mellan Malmö och Elfsborg om guldet. Vi håller Malmö som knapp favorit då man imponerade stort i fjol och har fått behålla laget intakt och det finns en framtid att bygga på här. Men Elfsborg blir att räkna med och med två tunga nyförvärv i David Elm och Lasse Nilsson, men hade varit en klar guldfavorit med en annan tränare än Haglund. Jag är övertygad om att Elfsborg har allsvenskans bästa trupp men Haglund kan inte förvalta det och frågan är hur länge klubben kan behålla Magnus vid rodret om framgångarna uteblir i år igen.

2) – Gelfe har dansat klart i allsvenskan efter den här säsongen. Truppen håller inte allsvensk klass och det finns inget utrymme för förstärkningar. Årets allsvenska är bättre än på länge och det finns inga räddningsplankor likt tidigare säsonger och det ska till ett mirakel om Gefle spelar allsvensk fotboll 2012.

Vilket lag som för Gefle sällskap ner i superettan är svårare att sia om. En otränad Alvaro Santos frälser knappast Gais och det är alltid svårt för en nykomling att etablera sig i allsvenskan även om man heter IFK Norrköping och har gjort ett par bra förstärkningar. Bottenstriden kommer vara jämnare än någonsin men i dagsläget tror vi att någon av dessa lag gör Gefle sällskap ner till superettan.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF BETCLICK:

1) – Malmö FF känns som det allra hetaste laget och har de bästa förutsättningarna och därför håller vi dem som favorit före Elfsborg och Helsingborg. Enda varningen: hur mycket krafter kommer kvalet till Champions League att ta till sensommaren?

2) – Gefle har gjort en bragd som stannat uppe i allsvenskan så länge men nu hinner verkligheten ikapp ett svagt lag. Gais känns snäppet sämre än båda nykomlingarna, Syrianska och IFK Norrköping och följer Gefle ner i superettan.

THOMAS BERTILSSON, PR-CHEF BETSSON:

1) – Malmö var med en ung och utvecklingsbar trupp, redan förra året spelmässigt det överlägset bästa laget och vi utgår ifrån att laget har utvecklats ytterligare. ”Rolle” har även hittills fått behålla spelartruppen intakt något som få framgångsrika lag i allsvenskan lyckats med. Om det inte hade varit för Champions League-kvalet som kommer i höst, som alltid brukar vara energikrävande och ta fokus från spelarna, så hade favoritskapet varit ännu tyngre.

2) – Pelle Olsson i Gefle har trollat med vad man tyckt varit ingenting i flera år nu. Denna säsong är det dock ännu sämre ställt, samtidigt som nykomlingarna rustat för att hålla sig kvar med dyra och spektakulära värvningar. Om inte Jakob Orlov utvecklats till en bättre version av Alexander Gerndt så blir det nog tufft för laget.

Vilket lag som slutar på den andra nedflyttningsplatsen är desto svårare. Vi tror att Gais kan få det kämpigt i år särkilt om man nu inte lyckas få igenom lånet av Wanderson, men det kommer nog att bli tajt där nere med Syrianska, Norrköping och kanske någon flopp av de normalt stabila lagen, AIK till exempel som vi tror är beroende av en bra start på året annars kan krisen komma igen.

HENRIK MODÉN, ODDSSÄTTARE SVENSKA SPEL:

1) – De vinner för att de, till skillnad mot tidigare mästarlag, fått behålla hela truppen. Dessutom har de många unga spelare som bör kunna ta ytterligare ett kliv i år.

2) – Gefle var svaga i fjol och jag tror inte att de blir bättre den här säsongen.

Trots att Syrianska släppte in minst mål i superettan i fjol så tror jag att backlinjen får problem i allsvenskan. Skenderovic till Stabaek är ett tung avbräck.