Spel

En snyggare spik får man leta efter...

SPEL

Micke Nybrink: Jag njöt när Domain Launcher joggade till vinst

Snacket att inte positioner betyder något i Åmål stämde inte.

Spets, rygg ledaren eller dödens var mumma.

Själv satt jag och njöt när Domain Launcher joggade till vinst – från dödens till 5,85.

Trav på 800-metersbana är kul, i alla fall någon gång om året. När V75 avgjordes i Åmål diskuterades det på förhand om hur viktigt det var med ledningen, och hur iskallt ett dåligt läge kunde vara.

Efter lördagens omgång står det klart att det gäller att vara med där framme när spurten dras upp. De som har långt fram då får ägna sig åt att vingla ute i spåren runt sista sväng, till ingen nytta.

Stig H Johansson var fokuserad och plockade ner Jetong i rygg på ledaren ut på första bortre i V75-1. När de sedan körde hårt i täten var Johansson säkert nöjd med sitt vägval. Luckan kom tursamt men segern blev enkel.

Olle hade klart för sig

Olle Goop visste exakt vad som gällde med min spik i V75-2, Domain Launcher. Från bakspår fick han en bra start men han vred ändå på från tredje ytter och parkerade tidigt i dödens på den överskattade (dagens avslag i lördagstidningen) Sandie’s Arnie. I det läget kände jag mig lika segersäker som Olle. Han behövde inte begära ett dugg av sin häst som vann med ett leende som 15-procentare.

Jag ogillar att skryta (he he) men en så här snygg spik var det länge sen jag hittade.

Erik Adielsson gjorde allt rätt med favoriten i guld, Face of Speed, men det hjälpte inte att han tog upp och tog upp i sista sväng. När Gazza Degato galopperade som slagen kom luckan för Improve Ås och Stig H från rygg på ledaren och femåringen smet förbi en snopen storfavorit strax före mål.

Händelsefattigt stolopp

V75-4 blev ett enda stort bevis för ledningens betydelse på 800-metersbana. Tio­procentaren Malen E. ledde från start till mål och vad de andra gjorde vet jag inte. Så händelsefattigt blev loppet. Sen var det klappjakt på spets i kallblodsloppet och den som kom dit sist vann, Adielsson och Höiby Gnisten var smått överlägsna.

Galopp bäddade för skrällseger

Taurus Sund ser ut som en kanon men nu blev det galopp i starten igen som favorit i V75-6 och då stack Schejken Bill till front och vann lätt som 22-oddsare.

Att sedan tröge men formtoppade Super Goal vann bakifrån från fjärde ytter i sista förtar inte det faktum att sex av sju lopp vanns av hästar som satt långt fram när spurten drogs upp.

Liret: En ensam vinnare fick drygt 22 miljoner. Vinnaren bor i Karlstad och spikarna var två. Ska vi gissa på Jetong och Höiby Gnisten, eller Domain Launcher?

Micke Nybrink

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel