Söndag 16/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Jag blev riktigt ­imponerad av Bofors senast. Laget ”åt upp” Växjö i de sista två perioderna. Bofors är förstärkt med elitserierutin och börjar bli samspelt nu. Andreas Sundin och kompani bör ta ett formsvagt Nyköping till 1,70!

DAGENS DRAG

Det finns flera spelvärda matcher även i dag. Jag tycker det bästa draget är Bordeaux som möter ett mycket deppigt Marseille. Laget är nu ute ur Champions League och har en svag säsong bakom sig i ligan. Hemmaoddset till 2,20 är riktigt spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Inter går som tåget i serie A. Men laget har nu hela sex spelare skadade samt Zlatan avstängd. Jag skulle aldrig spela Inter på bortaplan till låga 1,40 som en del nätbolag erbjuder. Avstå!

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Den som vill chansa kan gardera 2 Amour Ami i V65-6, DD-2. För min del är han dagens klaraste vinnare. I hockeyallsvenskan vinner samtliga tre topplag sina hemmamatcher, Malmö, Rögle och Leksand.

DAGENS DRAG

Västerås verkar hett just nu i hockeyallsvenskan och även om man är bäst hemma tror jag att laget kan ta en trepoängare i björkarnas stad. Björklöven blandar och ger, precis som Västerås, men just nu är bortalaget hetare. 2,75 på Svenska Spel.

DAGENS AVSLAG

På Umåker körs ett bra kallblodslopp (lopp 9). J-O Persson har fyra av sju hästar, bl.a. Lome ­Kongen men han kan inte besegra Nordgubben, även om stallkamraterna kör mot ”Gubben”.

✓ JESPER HUSSFELT

Gäst: Kommentator.

DAGENS SÄKRA

Inter är helt säkert, att tippa på laget är money in the bank. Laget har förlorat en ligamatch på en och en halv säsong och kommer här att krossa Cagliari.

DAGENS DRAG

Krysset mellan Boca Juniors och Milan. För fyra år sedan möttes lagen, då vann Boca på straffar. Nu ser båda lagen på matchen som en VM-final och alla kommer vara extremt laddade.

DAGENS AVSLAG

Jag vill varna för alla italienska lag som har under två i odds. Jag kan motivera var och en för sig, eller bara konstatera att inte ens Roma har någon lätt uppgift framför sig när man åker till Torino.