Fredag 14/12

Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA

Säkraste spelet ikväll är utan tvekan Rögle BK. Laget tände till rejält senast mot Malmö. Mif fick bara iväg 13 skott mot mål …

Hammarby väger för lätt i årets serie och Kenny Jönsson och kompani ska vinna en sådan här match stort. Tvåan ger runt 1,25 i odds.

DAGENS DRAG

Jag tycker det finns två spelvärda drag i kväll. Växjö är inne i ett gott stim nu och har på kort tid förstärkts med tre klasspelare. 1,95 hemma mot Bofors hos Betway spelas alla dagar i veckan. Edsbyn är klassen bättre än Hammarby. Bortaoddset ligger på runt 1,75. Mums!

DAGENS AVSLAG

Spelbolagen trycker ned Borås till klar favorit hemma mot AIK. Det är jag ytterst tveksam till. Det är ett helt annat ”go” i ”Gnaget” nu och jag skulle aldrig spela ettan till låga 1,85 hos Svenska Spel.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Leksand åkte på sitt första nederlag på länge senast mot Västerås men lär ­inte förlora två i rad. Intressant målvaktsmatch, det ­forna målvaktsparet från Djurgårdens juniorlag, Ridderwall och Läck möts. Tack vare att Leksand är överlägsna Nyköping vinner Läck och Leksand, 1,40 hos Nordicbet.

DAGENS DRAG

5 Mone i V65-2 på Romme har bara en vinst i år men likväl tror jag att hon kan vinna i dag. Hon avslutade riktigt bra i det lopp som Florence Broline vann på Färjestad och det är lite typiskt henne, hon avslutar bra. Nu är läget bättre än på länge och då kanske hennes avslutning räcker till seger.

DAGENS AVSLAG

4 Robinson Starlight ses som den främste utmanaren till Turbo Sund i V65-1. Visst kan Turbo Sund galoppera som senast men jag tror ändå inte ett dugg på Robinson Starlight, därtill var han alldeles för blek senast.

Per Nicklasson

DAGENS SÄKRA

Västerås är måhända hockeyallsvenskans formstarkaste lag just nu och på hemmaplan är man snudd på omöjligt att besegra, vilket Almtuna får erfara när man kommer på besök i kväll. I holländska Eredivisie vinner formstarka Roda hemma mot näst­jumbon Sparta Rotterdam.

DAGENS DRAG

10 Super Igor svarade för en godkänd debut i ­regi Roger Walmann. ­Efter den starten har norrmannen fått ytterligare två veckor på sig att ställa i ordning den ursnygge treåringen. Jag tror att Super Igor blåser förbi allt över upploppet i V4-2 på Solvallas lunchtrav.

DAGENS AVSLAG

Borås blandar och ger och känns inte ett dugg pålitligt. Kvällens motståndare AIK har å sin sida ett uselt borta­facit. Dessa komponenter sammantaget gör att jag avstår spel.

Sportbladet