Tisdag 18/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Finska Ässet är rent ut sagt uruselt på ­borta­is. Nästjumbon har bara ­tagit en ynka poäng på 15 matcher! Vi kan inte se att det vänder i kväll då ­Ilves väntar på borta­is. Ilves är bra igång och måste vinna för att haka på i striden om en slutspelsbiljett. Odds: 1,47.

DAGENS DRAG

Trots att det finns hela 36 objekt i dag, finns det ganska få spelvärda matcher. Vi lägger en liten insats på att Blackburn Rovers slår ut Arsenal i lågprioriterade Ligacupen (Carling Cup). Arsenal kommer att köra med stora delar av b-laget och därmed är hemmaoddset på 2,75 spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Dumbarton–East Stirling?

Vilket land?

Svar: Skottland.

Division?

Svar: Tre (två bottenlag).

Hur lågt kan Bomben sjunka?

Svar: Vet ej. Korpen nästa? Avstå!

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

På start ser det lugnt ut men på tillägg finns det några vassa konkurrenter som säkert skulle kunna utmana 3 Excellent Launcher i V65-5, DD-1. Men nu blir det ju så att Kihlström kör till ledningen direkt med Excellent Launcher och håller där ett tempo som inte bjuder in dem på tillägg.

DAGENS DRAG

Spetsen är guld värd i ­varje travlopp och i V65-1 tror jag att 1 Nyby Exet kan ­hålla ut dem övriga. I förra starten bommade han ledningen men gången ­före var det spets och slut från just inner­spår. Att det dessutom ”­bara” är 1?640 meter passar Nyby ­Exet perfekt.

DAGENS AVSLAG

Seriemakarna har ­lyckats klämma in två omgångar ­mellan landslagsuppehållet och jul. En del elitserielag har haft flera spelare borta, en del har fått rehaba dem som varit skadade. Formen hos ­alla lagen är oviss, stå över spel!

✓ THOMAS SANDBERG

DAGENS SÄKRA

3 Excellent Launcher (V65-5, DD-1, i Eskilstuna) med Örjan Kihlström blev störd i sista sväng senast, men gick bra till slut. Nu är motståndet enklare (V75 senast) och hästen är snabb ut. Det luktar tidig ledning och bra vinstchans.

DAGENS DRAG

1 Nyby Exet (V65-1) med Mikael Lindmark borde det stå spets och slut på i programmet. Kort distans, spår ett och autostart är ingredienser som räcker långt till en fin julklappspeng.

DAGENS AVSLAG

5 First Chip (V65-2) med hemmakillen Håkan ”Hockey” Eriksson har ett svårt läge och galopprisken är överhängande. Om han går felfritt blir det lugn avgång och tilläggshästarna är snart i kapp favoriten. Schas!