Söndag 9/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Färjestadens IBK är en frisk fläkt i superligan. Målvakten Bemervik och poängkungen Kim Nilsson håller hög klass. Men det är tunt på backsidan och nu saknas en kugge. Storvreta är alldeles för starkt hemma till 1,25.

DAGENS DRAG

Vetlanda har sedan tidigare en tung trio borta. Nu är det dessutom frågetecken för ”stjärnan” Björn Einarsson och nyttige Christoffer Edlund. Sigge In-Fa-Lin från ettan lånas in för att ”lösa krisen”. Toppformade Västerås SK har fin chans till 1,75 hos SvS.

DAGENS AVSLAG

Nyköping är favorit hemma mot Nybro Vikings. Nybro tokfloppade mot Växjö i derbyt och nu vill tränaren Lenny Eriksson ha snabb revansch mot sitt gamla lag. Vidöppen match!

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Storlagen hemma i serie A brukar betyda seger, så även i dag. Inter möter Torino som med förra Inter­spelaren Recoba får åka hem till Turin utan pinnar. Det andra Turinlaget Juventus vinner till 1,47 hos Nordicbet mot Atalanta.

DAGENS DRAG

Bofors är inne i ett bra stim. Bortasegern mot Malmö följdes upp av enkla 7–1 mot Bajen. Bülow 3+1 mot Bajen är het. Tror inte tvillingarna Ahlström i Huddinge räcker till i dagens match i Björkängshallen. Tvåan på Bofors betalar tillbaka 2,25.

DAGENS AVSLAG

Tottenham har bara två segrar i Premier League och långt ifrån ett stabilt spel. I dag tar laget emot Manchester City. Robbie Keane är avstängd och därför tror jag inte favoritoddset håller.

✓ JESPER HUSSFELT

DAGENS SÄKRA

Udinese är en ­fantastisk organisation där medelåldern är 22–23 år och samtliga i startelvan är ­aktuella för storklubbar. Som grädden på moset har man di Natale och Quagliarella, så 1,90 mot Sampdoria är smaskigt.

DAGENS DRAG

Mallorca kan nog slå Racing Santander. Güiza och Arango är två av Europas bästa offensiva vapen även på bortaplan. De kommer ligga på rulle och säkert kontra in något mål.

DAGENS AVSLAG

Livorno är ett formlag och Tavano verkar vara på väg att spela lika bra som i Empoli. Han var i Roma i våras och vill nog visa upp sig nu. Livorno är tajt och tungt att möta, så spela inte på Roma.