De vann pengar – på Suarez hugg

avJimmie Larsson, David Tanentsapf, Minimedia

SPEL

Svenske Marcos Martinez belönades med 8 500 kronor efter hjärnsläppet: ”Ska resa till Uruguay”

1 av 2 | Foto: AFP
Seg salsiccia? Luis Suarez verkar ha fått ont i huggtänderna av Chiellinis axel

Luis Suarez bet Giorgio Chiellini i axeln – det blev jackpott för svenskarna Marcos Martinez och Jonathan Bräck.

31-åringe Martinez satsade en 50-lapp på att Uruguays stjärna skulle bita någon motspelare under VM och belönades med 8 500 kronor.

– Ibland måste man chansa och spela på saker man kanske inte riktigt tror på, säger han.

Foto: Privat
Marcos Martinez

Inför VM erbjöd spelbolagen Betsafe och Betsson spel på huruvida Luis Suarez skulle bita en motspelare under turneringen, mest som en kul grej kan tänkas.

Men efter att Uruguays och Liverpools anfallsstjärna satt tänderna i italienske försvararen Giorgio Chiellini blev långskottet ett faktum och trots att Fifa inte är klara med sin utredning har båda bolagen bestämt sig för att betala ut pengar till de berörda spelarna.

"Tycker det är tråkigt”

En av dessa spelare är stockholmaren Marcos Martinez, som är bosatt i Danmark.

Han spelade 40 danska kronor, strax under 50 svenska, till oddset 175 gånger pengarna hos Betsafe och fick hela 7 000 danska kronor tillbaka – en summa som motsvarar 8 500 svenska kronor.

– Jag tycker det är tråkigt att spela till odds som 1,2 gånger pengarna. Ibland måste man chansa och spela på saker man kanske inte riktigt tror på. Jag har satsat på en massa konstiga grejer förr men då brukar bolagen göra sitt bästa för att inte betala ut vinsterna på grund av någon detalj i reglerna så jag var avvaktande till dess att jag fick in pengarna på kontot. Men det har jag fått nu, säger han.

Uppfattade du under matchen att Suarez bet Chiellini?

– Nej inte alls faktiskt men när det började diskuteras var jag tvungen att kolla upp kontot eftersom jag visste att jag hade satsat pengar.

"Min pappa är från Uruguay"

Pengarna ska Marcos Martinez lägga på fler knasiga spel, och på en resa senare i år – en resa till Uruguay av alla ställen.

– Ja, min farsa är därifrån så det var planerat sen tidigare.

Då satt du och höll på Uruguay också misstänker jag?

– Ja det gjorde jag såklart! Därför är man lite kluven efter det här. Jag är glad för pengarna förstås men lite nervös för vad det kommer att innebära för resten av turneringen. Det blir svårt att gå hela vägen utan Suarez.

Vad säger du om själva incidenten?

– Det är svårt att förstå vad som sker i Luis Suarez huvud när han gör en sån här sak. Det verkar som att han själv inte inser vad han håller på med.

Bräck firar med fotbollsresa

Även Jonathan Bräck, 23, vann pengar på Suarez skandal. Bräck satsade 80 kronor och kan kvittera ut 14 000 kronor.

Pengarna sitter redan på kontot.

– Nu blir det en resa till Old Trafford, säger Manchester United-supportern som är extra nöjd med att det var just Suarez som gjorde bort sig.

– Jag är väldigt skadeglad av mig i dag att det var Suarez. Förhoppningsvis får han en lång avstängning nu så att man slipper honom, säger Bräck.