Göteborg mot AIK – då får MFF jubla

SPEL

Regerande mästarna blir kvällens stora vinnare – enligt spelbolagens odds

Foto: Malmöjubel MFF blir den stora vinnare när IFK Göteborg tar emot AIK i kväll – i alla fall enligt spelbolagens odds. Troligaste resultatet är att Blåvitt vinner eller kryssar i kväll vilket gör att skåningarna rycker i toppen.

IFK Göteborg mot AIK – tungt prestigemöte som kan bli väldigt avgörande för utgången i den allsvenska toppen.

Kvällens vinnare enligt spelbolagen? Malmö FF.

Enligt oddsen är Blåvitt nämligen klara favoriter att vinna kvällens match – men ändå så gott som chanslösa på guldet.

Blåvitt mot AIK har blivit en av allsvenskans verkliga rivaliteter och kvällens match är inget undantag. Förutom den sedvanliga prestigen kan båda lagens säsonger ta helt avgörande vändningar.

Kan vara sex poäng efter MFF

IFK Göteborg är just nu 14 poäng efter Malmö FF i toppen och allt annat än en seger betyder att guldchanserna är körda till så gott som 100 procent. Blir det förlust känns europaplatserna väldigt avlägsna.

AIK kan å sin sida placera sig sex poäng efter MFF om man slår Blåvitt och då lever guldchansen i allra högsta grad. Vid oavgjort eller förlust handlar det om åtta respektive nio poäng och då känns den drömmen något mer långsökt.

Och enligt spelbolagen är det just MFF som blir kvällens stora vinnare. Unibet ger 2,00 på en Blåvitt-seger och 3,30 på krysset, resultat som spelar skåningarna rakt i händerna.

"Ett klassiskt möte"

Att AIK ska vinna matchen bedöms som det minst troliga resultatet – 3,70 gånger insatsen.

– Det här är ett klassiskt möte med mycket känslor inblandat som bägge lagen skulle avsky att förlora, det påminner lite om ett derby. Lagen har haft liknande form och ett tätt schema, Göteborg får bära favoritskapet eftersom de spelar på hemmaplan. AIK är dock favoriter över Göteborg både till guldet och att ta sig vidare till Europa League, säger Axel Sellén på Unibet.

Guldoddsen för respektive lag är just nu fem gånger pengarna för AIK och 18 gånger pengarna för Göteborg. Ett spel på MFF ger bara 1,30 gånger insatsen.