DAGENS BÄSTA SPEL

✓ Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Ytterligare en dag med svagt utbud. Men det går inte att gnälla – det är ju snart jul. Kanada har världens bästa hockeyjuniorer. Inget snack om saken. Körde häromnatten över Småkronorna hur enkelt som helst. Nu slår laget tillbaka Finland till 1,35.

DAGENS DRAG

St Etienne är ett lag jag spelat emot förr. Finns anledning till det då laget är svagt i grunden och ständigt har en lång skadelista. Nu saknas dessutom avstängde mittbacken Tavlaridis. Möter Lens på bortaplan och jag tror laget förlorar igen. Ettan går att hitta till 2,05 hos Expekt.

DAGENS AVSLAG

USA ger endast 1,25 i träningsmatchen inför JVM mot Tjeckien. Med tanke på jänkarnas inställning till träningskamper är det inget odds jag lockas av. Tjeckerna har trots allt ganska vettiga juniorer. Avstår.

✓ Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Ska man lämna in en ”vinkel” till Sundbyholm är 2 Nahar i V5-4, lopp 7 stenklar. Samma sak gäller 3 Manhattan D.K. i V65-1 på Jägersro. Även om han svek mig i förra starten litar jag på honom igen. 1?640 auto är perfekt.

I schweiziska hockeyn vinner Davos mot Biel till 1,30.

DAGENS DRAG

Bästa hästen i V65-4 är utan tvekan 13 Leonas Yeti, men det är ett handikapplopp och 40 meter är alltid tufft att plocka in. Nu är jag ganska säker på att Leonas Yeti gör det och tillägget ger oss bara bättre odds vilket jag inte är sen att utnyttja.

DAGENS AVSLAG

8 Next Lavec (V65-6) besitter en hel del kunnande som dock alldeles för sällan kommer till nytta. Han ska helst gå i spets eller åtminstone utvändigt ledaren för att fungera optimalt. Där hamnar han inte i dag och då är han stekt.

✓ Glenn Strömberg (Expekt)

DAGENS SÄKRA

I en fotbollssvag speltisdag väljer jag en dammatch i handboll och banken känns klar. Skövde (1,15) är rena segermaskinen i damernas elitserie – nio matcher och nio segrar. Västerås har förlorat fem av sina nio matcher och nu kommer en till förlust.

DAGENS DRAG

Lens (2,05) har kryssat två gånger i rad borta och har en hyfsat fin hemma­statistik. St Etienne har spelat fyra matcher i rad utan att ha gjort ett mål och det brukar betala sig att spela emot laget borta. Lens är tio poäng före St Etienne vid seger!

DAGENS AVSLAG

Det är svårt att spela större favoriter i andradivisonen. Le Havre (1,80) ligger nio poäng före Strasbourg och är rättmätig favorit, men Strasbourg har kryssat i fyra av sina nio bortamatcher och så klar favorit är inte Le Havre.