Felfri kan inget stoppa Svanstedts Indian Trail

SPEL

Micke Nybrink: Spika må det bära eller brista...

”Hej, jag heter Indian Trail och jag är notorisk galoppör. Men nu har jag gått felfritt i fem starter på raken och börjat ett nytt liv.”

Ja, frågan är om vi ska lita på dundersnygge men tidigare oj så opålitlige Indian Trail. Kapaciteten räcker och blir över för seger i brons (V75-1), fan han duger säkert i guld, men det går inte att blunda för att han galopperat i 66 procent av sina starter i livet och att han under 2002-2003 briljerade med 15 galopper på 20 starter.

Det känns ungefär som att ge plånboken till en nykter alkoholist – kommer någon och viftar med ett helrör så blir det affär och sen är återfallet ett faktum.

Men jag är en positiv kille och tror stenhårt på numera vattenkammade Indian Trail. Den här vintern är han rena söndagsskolegossen och detta vinner han skitlätt. Spik på allt, bära eller brista.

Flying Young vinner

Flying Young i V75-3 är en given vinnare för många. Inte för mig. Jag är i och för sig imponerad av hennes framfart på slutet men efter att ha bevittnat Brian Ås i två raka kan jag avslöja att han sannolikt inte är ett dugg sämre. Senast var han rent av läskigt bra när han försvann i spets till överlägsen seger. Strecka båda och sitt på veckans starkaste V75-lås.

The Potatoman är min chansspik i omgången. Såg honom i provstarten senast på Solvalla och var nära att vända ut och in på plånboken. Han bara flög fram med en spänst som skulle fått Stefan Holm avundsjuk och eftersom jag är en man helt utan principer åsidosatte jag snabbt saker som läge (längst ut på vingen) och motstånd (final i silver, kan inte bli tuffare) men lyckades i alla fall spara några tior till falukorv. Hur det gick? Som eventuell 19-oddsare fick han en bra start, blev hängande i tredjespår och backades ner i kön. Sen joggade han med där bak och såg fin ut och jag gick hem från Solvalla med tunga steg. Allt var som vanligt med andra ord.

Passa Potatismannen

Nu, i V75-7, har The Potatoman fjärdespår bakom bilen över idealdistans, 1 640 meter. Jag tycker dessutom att motståndet är rent av löjligt – man ska alltid underskatta de andra när man har en klar – och jag törs nästan lova spets och slut. Ingen fiskörning nu, Sjunnesson, jag lirar inte på att du ska bli tvåa.

Nybrinks V75-system

Helgens tips

Micke Nybrink