Ta rygg på Örebro

SPEL

Sportbladet tror på Närkes stolthet i seriefinalen

I väntan på helgens VM-kvartsfinaler bjuder kvällen på full omgång i Superettan. Bland flera intressanta möten utmärker sig naturligtvis seriefinalen mellan Örebro SK­ och Trelleborg. Utbudet hos spelbolagen är inte alls av samma dignitet som på VM-matcherna men några intressanta spel utöver det vanliga 1X2 finns ändå att tillgå.

Örebro SK–Trelleborg

3-vägs Handicap

Spel: X (Örebro SK–Trelleborg 0–1).

Odds: 3,80.

Spelbolag: Gamebookers.

Kommentar: Örebro gjorde ett riktigt bottennapp mot Qviding och men laget hade nog redan tankarna på den här seriefinalen och inställningen lär bli en helt annan nu. Hemma på Behrn Arena har laget imponerat stort och man är befogad favorit hos oddssättarna. Trelleborgs defensiv är dock värd stor respekt och segermarginalen lär knappast bli stor. Attraktiva odds på uddamålsseger för ÖSK.

Örebro SK–Trelleborg

Över/under 2,5 mål

Spel: Under.

Odds: 1,79.

Spelbolag: 10Bet.

Kommentar: Trelleborg har bara släppt in två mål på 12 matcher och inget på bortaplan. Nu ställs det ramstarka försvaret – anfört av duktige målvakten Fredrik ”Fritz” Persson – inför säsongens svåraste uppgift hittills och även om Örebro motsvarar sitt favoritskap lär man inte ösa in mål.

BP–Qviding

Över/under 2,5 mål

Spel: Över.

Odds:

1,75.

Spelbolag: NordicBet.

Kommentar:

Qviding kommer till bortamötet mot BP med stärkt självförtroende efter skrällen mot Örebro och mötet mellan två av seriens formstarkaste anfallare Gabriel Lubian (Qviding) och Olof Guterstam (BP) har goda möjligheter att bli en målrik tillställning.

Falkenberg–Landskrona

Asian Handicap 0:0 (pengarna tillbaka vid oavgjort)

Spel: Falkenberg.

Odds: 2,05.

Spelbolag:

Betsson.

Kommentar: Landskrona kommer till spel utan viktiga duon Jörgen Pettersson och Håkan Söderstjerna som båda är avstängda. Falkenberg vann rättvist borta mot Jönköping Södra och har dagsform för att ställa till det för ett försvagat Landskrona också.

Marcus Källberg