Lotto-vinnaren hittad: Jag vann 7,1 miljoner

avErik Pettersson, Minimedia

SPEL

Telefonsamtalet: ”Jag har tydligen vunnit högvinst på Lotto?”.

Efter 19 dagars väntan och ovisshet hörde Lotto-miljonären av sig till Svenska Spel.

– Det här är helt sjukt! säger mannen i 30-årsåldern efter att ha vunnit 7,1 miljoner kronor.

På påskafton drogs följande sju nummer på Lotto: 4, 5, 9, 12, 16, 18 och 22.

En spelare i Sverige, som hade lämnat in spelet hos Maxi ICA Stormarknad Söderby i Haninge utanför Stockholm, hade exakt de siffrorna på sitt spelkvitto och vann 7,1 miljoner kronor.

Men efter miljonvinsten hörde ingen av sig.

– Det är dödläge just nu,  berättade Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson till Sportbladet Spel några dagar efter vinsten.

Vinnaren: ”Känns otroligt”

Det spekulerades i att vinsten skulle kunna brinna inne. Det hade i så fall varit tidernas tredje största outhämtade vinst hos Svenska Spel.

Nu behöver det dock inte spekuleras något mer.

Anledningen: Vinnaren har hört av sig till Svenska Spel.

– Jag har varit hos mitt spelombud och tydligen vunnit en högvinst på Lotto. Men jag vet inte hur mycket?, inleddes samtalet med.

Vinnarambassadören Pierre Jonsson gjorde en sedvanlig rutinkontroll med vinnaren och kunde snabbt ge miljonbeskedet till mannen i andra telefonen:

– Ditt kvitto är värt 7,1 miljoner kronor.

Miljonvinnarens reaktion:

– Det här är helt sjukt! Jag har sett att man letat efter en miljonvinnare i Haninge, både i tidningen, på nätet och i butiken, säger vinnaren, som efter vinsten vill vara anonym.

– Allt känns smått otroligt och inte på riktigt. Jag som bara tänkte passa på att se om vi vunnit något samtidigt som jag skulle handla, men nu blir det ingen handling. Det klarar jag inte av.

”Bara varit en dröm”

Varför mannen väntade i 19 dagar på att hämta ut sin vinst? Det finns en förklaring. Han hade köpt Lotto med Joker när han fick en hundring över när han handlade. Spelkvittot satte han upp på anslagstavlan hemma.

– Eftersom vi hade spelat några dagar innan så kollade jag aldrig om vi också varit med på dragningen på påskafton, förklarar han.

Nu väntar resan till Svenska Spelkontoret i Visby, personlig överlämning av miljonerna och bankrådgivning, men först tänker familjen fira med lite skumpa och försöka samla sig.

– Drömmen har varit att någon gång vinna en miljon och kanske flytta till något större, men det har tidigare bara varit en dröm och att flytta har inte heller varit läge ekonomiskt. Nu är det möjligt!, avslutar den anonyme vinnaren.