Experternas dröm: England i gruppen

SPEL

Spelbolagens experter om dröm- och mardröms-grupperna i EM

Foto: Vill möta England Spelbolagens experter vill ha England i gruppen i EM.

2 december lottas de fyra grupperna till EM-slutspelet i Kiev.

Vad vore drömgruppen respektive mardrömsgruppen för Sverige?

Spelbolagens experter har gjort sina val.

✓HUR SER ER MARDRÖMSGRUPP UT?

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

Spanien

Tyskland

Frankrike

Kommentar: Den gruppen talar för sig själv. Sverige måste spela på toppen av sin förmåga för att ens vinna en enda match mot dessa tre. Chansen att gå vidare ur den gruppen är mindre än tio procent enligt våra oddssättare. Frankrike skulle vi kunna slå men Tyskland och Spanien är klasser bättre.

URBAN AHEINEN, ODDSSÄTTARE NORDICBET:

Spanien

Portugal

Holland

Kommentar: Sverige blir troligen seedade i nivå fyra och mardrömmen är att lottas i samma grupp som Spanien, Portugal och Holland. Idel världslag, tre raka förluster och returbiljetten kan bokas långt i förväg.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF EXPEKT:

Spanien

Tyskland

Frankrike

Kommentar: Mardrömmen vore givetvis Spanien, Tyskland och Frankrike. Då krävs det ett par verkliga bragdmatcher.

THOMAS BERTILSSON, PR-ANSVARIG BETSSON:

Spanien

Tyskland

Frankrike

Kommentar: Regerande världs- och Europamästare vill vi inte stöta på i gruppen. Det är självklart. Tyskland har vi ingen bra feeling mot med tanke på VM 2006 och de är alltid grymt giftiga i mästerskap. Frankrike börjar få ordning på grejerna efter ett par år kantade av skandaler. De blir svåra. Detta är en riktig mardrömsgrupp!

✓HUR SER ER DRÖMGRUPP UT?

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

Polen

Ryssland

Irland/Estland

Kommentar: Ryssland skulle förmodligen bli favoriter tätt följt av Sverige i denna grupp. Polen ser ut som en svag värdnation på pappret och får vi Irland, eller ännu bättre Estland, från seedningsgrupp fyra ser det ljust ut. Här har Sverige stora chanser att ta sig vidare till kvartsfinal.

URBAN AHEINEN, ODDSSÄTTARE NORDICBET:

England

Ukraina

Grekland

Kommentar: England levererar aldrig i stora sammanhand och med Rooney avstängd de två första matcherna kan det bli ett nytt fiasko. Ukraina och Grekland är nationer som vi ska ha goda chanser att slå sju dagar i veckan om hela laget är på topp. Helt plötsligt kan vi stå som gruppsegrare, nio poäng och enklare väg i slutspelet.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF EXPEKT:

Polen

England

Estland

Kommentar: Enklast vore nog Polen, England och Estland, om de klarar play off. Hellre England än Ryssland som jag ser det. Vi kan England utan och innan och Polen skrämmer inte ens på hemmaplan.

THOMAS BERTILSSON, PR-ANSVARIG BETSSON:

Ukraina

England

Tjeckien

Kommentar: Får vi välja bort Spanien och Holland i ett mästerskap och ta Polen eller Ukraina i stället så är valet Ukraina ganska enkelt. De lever fortfarande på lite äldre spelare och frågan är om de håller fortfarande om knappt ett år. England har vi en bra känsla mot till skillnad mot Ryssland och Tyskland i andra seedningsgruppen. Tjeckien har varit bra genom åren men bara tagit 13 poäng i kvalet i en ganska medioker kvalgrupp. Känns inte jätteheta.