Vann 70 miljoner på lotto – då började mardrömmen

”Jag hatar mitt liv”

Skotske John Currie vann 70 miljoner på lotto.

Då förvandlades hans liv till en mardröm.

– Jag saknar puben och kompisarna, säger han.

Pensionerade båtbyggaren John Currie levde ett stillsamt liv i arbetarstadsdelen Govan i Glasgow. Nöjet var att hänga med vännerna och dricka på puben. Och spel, på allt från hästar till sport och lotto.

Så en dag small det till 66-årige John kammade hem storvinsten på lotto, 6,5 miljoner pund eller 70 miljoner kronor.

"Drack för mycket"

Och till en början räckte livet. John gav bort en miljoner pund till vart och ett av sina fyra barn och 200 000 pund till sin fru. Han åkte på lyxresor, köpte en lyxbungalow i ett bättre område och investerade 1,5 miljoner pund i aktier, på bankens inrådan.

Och så drack han, mycket. Så mycket att hustrun Pat till slut slängde ut honom. På grund av finanskrisen försvann också det mesta av de investerade pengarna.

"Vill dricka med polarna"

Men John bryr sig inte, i stället håller han på att flytta tillbaka till sitt gamla hus i Govan för att kunna umgås med vännerna på puben igen.

– Jag hatar mitt liv. Men jag gillar Govan, särskilt på helgerna. Alla mina polare är där och det är dit jag går för att dricka. Jag vill umgås med dem där så att vi kan gå på puben.

– Jag bryr mig inte om pengarna, en av mina söner erbjöd sig att ge tillbaka en del men jag vill inte ha dem. Jag har fortfarande lite kvar på banken, säger han till The Sun.

Minimedia

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.