De är favoriter att ta över AC Milan

Här är namnen som kan ta över storklubben – från Rijkaard till Mourinho

Milan tvingas ut på tränarjakt efter ännu en säsong.

I fjol skulle Carlo Ancelotti ersättas – nu är det Leonardo.

Favorit enligt oddsen är Mauro Tassotti.

– Det känns som att Milan finner sin nye coach internt i de egna leden, säger Andreas Slätt på spelbolaget Unibet.

favorit att ta över Mauro Tassotti (till höger) är favorit att träna Milan kommande säsong. Här syns han tillsammans med den före detta Milan-tränaren Cesare Maldini.
favorit att ta över Mauro Tassotti (till höger) är favorit att träna Milan kommande säsong. Här syns han tillsammans med den före detta Milan-tränaren Cesare Maldini.

Efter förra säsongen lämnade Carlo Ancelotti uppdraget som tränare i Milan för att pröva lyckan i England och Chelsea. Då rekryterades Leonardo från de egna leden som ny huvudtränare för den italienska storklubben.

”Han kan klubben”

Men efter bara en säsong lämnar han sitt uppdrag och klubben tvingas leta nytt igen. Enligt spelbolaget Unibet och dess odds så löser de tränarfrågan internt även nu. Favoriter att ta över är Mauro Tassotti eller Filippo Galli.

– Om vi börjar med Tassotti har han fungerat som assisterande coach till Leonardo och mycket talar för att han får en chans att visa vad han går för på högsta nivå. Han kan klubben sedan storhetstiden, då han själv spelade med hjältar som Baresi och Maldini för att nämna några. Tassotti har ständig och bra dialog med befintlig trupp, vilket gör att vi anser att Mauro Tassotti är Milans första val när ny coach offentligörs inom kort, säger Andreas Slätt, marknadschef på spelbolaget och fortsätter:

Fått lovord från Ancelotti

– Men vi har ett namn till som figurerar i kulisserna och det är Milans ordförande i ungdomsakademin Filippo Galli. Dels för att han, som Tassotti, har Milan-hjärtat, men också självfallet för sin kompetens och en tredje aspekt som kommer att vara en viktig faktor – lönekostnaden för ny manager. Här kommer Milan att hålla hårt i pengarna.

Anledningen till att spelbolaget håller Tassotti som knapp oddsfavorit stavas Carlo Ancelotti.

– Carlo Ancelotti har proklamerat Tassottis fotbolls- och tränaregenskaper till ledningen i Milan. Ancelottis ord väger tungt i dessa sammanhang, säger Andreas Slätt.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.