RASET PÅ MÄSTARNA

SPEL

Så har de allsvenska oddsen förändrats sedan seriestaren

Foto: tar inte guld AIK är det laget som rasat mest enligt oddsen som sattes inför den allsvenska premiären i mars.

AIK:s mardrömsstart i allsvenskan har satt sina spår.

Inte bara i tabellen – utan även när man tar en titt på oddsen.

Ett SM-guld för klubben ger ”omöjliga” 150 gånger insatsen just nu.

– De får i första hand inrikta sig på att undvika kvalstrecket, säger Urban Aheinen, oddssättare på spelbolaget Nordicbet.

De regerande svenska mästarna AIK slog på stora trumman inför säsongen och siktade på SM-guld – igen. Trots förluster av spelare som Daniel Örlund, Jos Hooiveld och Ivan Obolo.

Inför säsongen trodde även spelbolaget Nordicbet på laget. AIK rankades trea av alla lag och ett nytt SM-guld gav ”bara” sex gånger pengarna.

”Måste förstärka”

Efter tolv spelade omgångar ligger AIK på nedflyttningsplats och ett guld är avlägset, ja, nästan helt omöjligt av oddsen att döma, 150 gånger insatsen.

– AIK måste förstärka rejält under uppehållet för att lämna bottenträsket och får i första hand inrikta sig på att undvika kvalstrecket, säger Urban Aheinen, oddssättare på spelbolaget.

”Bättre än tabelläget”

Även fjolårstvåan IFK Göteborg har det tufft. Men varken de eller AIK bör vara oroliga för att ramla ur den högsta serien.

– Det ska mycket till att något av lagen åker ur men AIK ligger mest illa till. Man är i stort behov av förstärkningar och jag är övertygad om att vi kommer se lite förändringar i laget kommande månad. Göteborg är klart bättre än tabelläget visar och kommer klättra framöver. Båda lagen spelar allsvensk fotboll 2011, tror Aheinen.

Guldet till Skåne

Två lag som dock går som tåget är Helsingborg och Malmö FF. Och det är där, i Skåne, som guldet hamnar i höst, om man ska tro spelbolaget.

– Allt kan fortfarande hända, men Helsingborg imponerar och man har även det rätta flytet i matcherna. Det lilla som talar emot Helsingborg är ett långt VM-uppehåll. Klarar man av att hålla andan uppe till omstarten blir man svårslagna och är vår givna guldkandidat just nu.

DISKUTERA: Vilket lag vinner SM-guld? Vilka lag åker ur? Tyck till & diskutera HÄR!