Viktig seger för Victory Tilly

SPEL

"Mer än 50 procents chans att han startar i Elitloppet"

Victory Tilly är tillbaka i världseliten. Efter gårdagens seger i Forus Open finns det stor chans att vi ser honom i Elitloppet.

- Som det känns nu är det mer än 50 procents chans att Victory Tilly startar i Elitloppet, säger hästens tränare Stig H Johansson.

Elitloppsvinnaren från år 2000 Victory Tilly överraskade med seger i går i Forus Open. Här med Malin Gustafsson och kusken Erik Adielsson efter segern.

Forus Open blev inte mycket till lopp sedan både Steinlager och Gazza Degato galopperat bort sig.

Men Victory Tilly svek inte. Från dödens kontrollerade han det lilla motstånd som fanns kvar. En stor seger för Victory Tilly, och en stor seger för Elitloppet.

Både Stig H Johansson och Victory Tilly har vunnit större segrar än gårdagens Forus Open. Men frågan är om de vunnit någon finare seger.

Alla vet hur högt Stig H håller Victory Tilly och att elvaåringen kommit tillbaka till världseliten på det sätt han gjort efter sina skador är bragdguldsbetonat. Till och med Stig H är överraskad.

Stig H överraskad

- Det måste jag säga att jag är, att han kommit tillbaka så bra som han gjort hade jag faktiskt inte väntat mig, säger han.

För Victory Tilly väntar nu ett lopp till innan ett eventuellt, och alltså troligt, Elitlopp. Var genrepet sker vill Stig H avvakta med. Att det blir i Oslo Grand Prix är inte säkert.

- Kanske mår han bra av ett lite snällare lopp, vi får se.

"Sista chansen"

I gårdagens Sportbladet sade du att du var tveksam till start i Elitloppet. Vad är det som fått dig att tänka om?

- Han är elva år, det kan vara sista chansen. Är han i den författning han var i dag tycker jag att han platsar i Elitloppet, säger Stig H.

En annan som har anledning att vara glad efter helgen är Solvallas sportchef Mattias Stenby.

- Jättekul att Victory Tilly var så bra, han är ju något av folkets favorit. Samtidigt var det bra att Steinlager gav ett fint formbesked.

Hur ser arbetsläget ut för er inför fortsättningen?

- Inom de närmaste dagarna kommer vi att sammanfatta helgens lopp och se om det kan bli aktuellt med några inbjudningar till under den närmaste veckan. Vi har stora förhoppningar om att få till ett bra Elitlopp i år, säger Mattias Stenby.

Hästarna som är på gång till Elitloppet:

Per Nicklasson