”Tvåan på AIK känns vettig”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 25 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

För första gången den här säsongen hamnar AIK under den här vinjetten. Paus i allsvenskan och AIK skriker efter framgång. Därmed tas cupen hyggligt seriöst. Öster är däremot uppe i ett hårt matchande och behöver rotera en del. Tvåan känns vettig till 2,00 hos Unibet.

DAGENS DRAG

IFK Norrköping har ett slagkraftigt lag när alla är hela och friska. Men nu är båda skyttekungarna ur spel – vilket lämnar stora hål i IFK:s offensiva spel. Örebro SK saknar också en del spelare – som Bedoya – men har en ganska bred trupp. Tvåan liras till nyttiga 2,20 (Unibet).

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel fortsätter att fega. Varken odds till Svenska cupen eller till speedwayen förrän vid lunchtid i dag. Trist och fegt. Tur att Bet365, Unibet och Bwin finns. Dagens mest svårtippade match? ESK–Skiljebo.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Egentligen borde jag hålla en mer ödmjuk ton efter söndagens dåliga tips, men på Solängets V65:a har jag två klara vinnare. I V65-1 har 1 You Bet Hornline allt under kontroll efter 300 meter och sedan är loppet över.

6 Sundbo Lava (V65-4) stöp som megafavorit senast, det gör han inte i dag.

DAGENS DRAG

Sex segrar på 16 starter i fjol och senast vann 2 Rimaggan (V65-3) efter att ha gått utvändigt ledaren. Är hon lika bra i dag blir det inte lätt för dem på tillägg att komma ikapp. Handicaplopp innebär annorlunda förutsättningar, men när en formtoppad häst får 20 meters försprång blir den svårslagen.

DAGENS AVSLAG

Även om 1 La Bella Vita (V65-6) vann stosprintern i fjol är jag inte speciellt imponerad av henne. Hon vinner när hon får bestämma. Det får hon inte i dag, då det kommer att köras rejält första biten.

✓ GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Grekland och Nordkorea är två motiverade och defensivt starka lag. Kanske de två mest defensiva lagen i VM, tillsammans med Paraguay. Grekland har mer erfarenhet och bättre spelare än Nordkorera, som än så länge är ungt i dessa sammanhang. Ettan till 1,60 känns trots allt given.

DAGENS DRAG

Motiverade Paraguay är extremt svårslaget och släppte endast in 16 mål på 18 matcher i sydamerikanska VM-kvalet. Irland vill å andra sidan inte förlora hemma i Dublin, så krysset till 3,10 känns som ett bra drag här.

DAGENS AVSLAG

1,60 på Nigeria är för lågt. Lars Lagerbäck har än så länge inte haft chansen att spela ihop laget och få harmoni i truppen. Saudiarabien kan definitivt få med sig krysset här.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!