”Lämplig uppgift för Drogba & Co”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har några ganska tunna speldagar framför oss. Det kan vara läge att spara pengarna till annandagen – då är listan är fullmatad igen. Redbergslid har toppchans ­hemma mot Tumba i kväll och Drott ska slå IFK Ystad enkelt. Men oddsen är därefter …

DAGENS DRAG

Chelsea får större ytor på bortaplan – och utanför London radar de blåa upp segrarna. I kväll väntar ett lätt skadedrabbat Everton – en lämplig uppgift för Drogba och kompani. Tvåan går att spela till 1,75. Det måste vara den här kvällens bästa spel. I övrigt säger jag pass.

DAGENS AVSLAG

Det finns många lag jag inte vill lira på i i kväll. Tänker på ett formsvagt lag som Strasbourg. Ettan som Svenska Spel har tryckt ned till 1,65 finner jag inget spelvärde i. Även Helsingborg till 1,95 är för lågt. Avstå!

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Även om det snart är jul är det 6 Midsummer King (V65-3) som är den sunda spiken på Mantorp i kväll. Hans prestationer är starka och formen fortsatt bra. Senast satt han i rygg på ledaren och spurtade klart bra som tvåa. Motståndet är synnerligen passande och han bör vinna ganska enkelt.

DAGENS DRAG

7 Quattro L.G. (V65-5) är ett kul drag på dubbeln. Han gör sällan ett dåligt lopp och var klart bra vid segern näst senast, även om han fick det mesta kört i halsen. Det fick han inte senast då han hamnade hopplöst till i kön och galopperade under attack 400 kvar. Med klaff städar han av allt.

DAGENS AVSLAG

3 Nellie Vingboons (V65-1) borde normalt ha fin chans från ett bra läge. Men senast var hon blek då hon stannade i spets. Efter det har hon varit struken för hälta och formen är ett frågetecken.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

10 Hibo Gumman har en grym kapacitet. Det är så enkelt att det bara är galopp emot i V4-1 på lunchtravet från Romme. På kvällens V65-spel sätter jag min tillit till 2 Dumle Loss i V65-4. Trots eventuell ringrost är det här är ett lopp han bara ska vinna från perfekt spår.

DAGENS DRAG

Hopplöst osäkre 9 Linebreaker i V4-3 måste väl bara sköta sig någon gång? Den dagen det klaffar fullt ut för honom har han toppchans i den klass han befinner sig i. Glöm inte bort honom. En annan som väntar på att få till det är 12 Majestic Rodney i V65-2 på Mantorp.

DAGENS AVSLAG

Det finns ingen favorit i V65-omgången som man kan såga jäms med fotknölarna. 3 Admiral Sea i V65-5 är väl den av de tidiga favoriterna man kan höja ett varningens finger för.