”Risk att sviten spricker, Bajen”

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

I går gav jag avslag på Danmark till 1,07 mot Egypten. I dag ger jag tillslag på Ryssland mot de afrikanska mästarna. Spela Ryssland, herr och damlaget, i OS-handbollen. Plus Kroatien, herr, och Norge, dam. Pröva en slant på fyrlingen Ryssland, h, - Ryssland, d, - Norge , d, och Kroatien, h.

DAGENS DRAG

Sundsvall har ännu inte vunnit mot något lag på den övre halvan i allsvenskan. Det kan vara dags till oddset 3,10 när Bajen besöker konstgräset i Norrporten arena. Bajen har räddat sin långa förlustfria svit i slutminuter och slutsekunder ett par gånger under hösten. Risk att den spricker i Sundsvall.

DAGENS AVSLAG

Kristianstad föll mot Markaryd borta i vårmötet. 1,20 på ettan i kväll saknar spelvärde. Tveksamt också att spela Skellefteå hemma mot Piteå till 1,35. Ett skadedrabbat Piteå var värt en pinne i 1–2-matchen i våras.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Ett säkert kort på Mantorp i kväll är 5 Yield Boko i V65-2. Hästen verkar vara en stjärna i vardande och siktet är inställt mot en ny seger. Jag tror också att 5 Arras sopar hem V65-5 med banans blivande(?) champion, Stefan Söderkvist, i sulkyn. Tidig ledning och sen är loppet över.

DAGENS DRAG

Siffran fem tycks vara den rätta lösningen i kvällens V65-omgång. I V65-6 tror jag nämligen att 5 Warlord Boko vinner för Åke Svanstedt. Han har bra snurr på stallets hästar och Warlord Boko är inget undantag. Bra som tvåa senast och i kväll slutar det med seger.

DAGENS AVSLAG

Hemmahästen 7 Opal Viking (V65-5) har laddat om batterierna efter tre månaders tävlingsuppehåll. Att han skall vinna direkt är för mycket begärt och därför lämnar jag honom utanför kupongen.

✓ ÅKE LINDBLOM

DAGENS SÄKRA

Även om det inte gick så bra för 5 Skip Dimanche (V65-1) senast så var det i V75 under Hugo Åbergsdagen. Då mötte han hästar som Brioni. Nu är uppgiften snällare och hästarna som blivit härdade i V75 mot tufft motstånd brukar gå bra när de kommer ut i ”vanlig” omgivning.

DAGENS DRAG

Min egen 7 I Saw You (V65-2) är bortglömd. Jag skulle inte alls bli förvånad om han vann. En jättefin häst som är bra i träningen men som är lugnt tagen. Det finns absolut utveckling. Han är stor och får komma i den takt han kommer. Slog Trim, som är en bra häst, i våras. Jag tror på seger!

DAGENS AVSLAG

Det är väl inte så konstigt om 7 Opal Viking (V65-5) blir favorit. Det är heller inte så konstigt om han inte vinner direkt i comebacken. Arras är duktig och har spår invändigt. Jag skulle tro att Opal Viking behöver loppet.