”Därför avstår jag spel på Helsingborg i kväll”

SPEL

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

Foto: magnus wennman

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Favoritfallen stod som spön i backen i Champions League-kvalen i går kväll. Det var bara Köpenhamn och Mac. Haifa som höll för trycket. De lagen vann med tennissiffror, 6–0. Till kvällens Europamatcher söks hcp-spel (0–1) på , Om. Nicosia, Anorthosis, Ålborg, Bröndby och Rosenborg.

DAGENS DRAG

HJK Helsingfors har vunnit sex av de sju senaste matcherna i finska ligan. Närmare tre gånger mot Vetra borta är kan prövas. Portugisiska P. Ferreira och irländska Derry står även de inför bortauppgifter till överodds. Dubblarna axar och en mindre slant kan det vara värt.

DAGENS AVSLAG

Tidigare tyske världsmästaren Pierre Litbarski tränar Vaduz från Lichtenstein. Laget gnuggades i högsta divisionen i Schweiz förra säsongen och Litbarski har prövat mängder av spelare på försäsongen. Pass.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

15 000 enkla kronor kommer 5 Caddie Drink att tjäna i dag då han vinner lopp 2 på Skrubbs travbana i Visby. Ola ”Muggen” Samuelsson säger nog inte emot då han till och med sätter upp sig själv i sulkyn. Caddie Drink är överlägsen sina konkurrenter.

DAGENS DRAG

Med tanke på hur han kan se ut ibland tycker jag det är konstigt att 2 Black Gold inte har bättre rad än han har nu. Han har kapacitet att vinna, om han är lika fin som på slutet och det kan bli spets i lopp 7, V5-4 på Åby där även rygg ledaren funkar med open stretch.

DAGENS AVSLAG

Häcken–Hammarby är dagens enda allsvenska match men jag litar inte på något av lagen och står över spel. Två lag i träsket som inte har så mycket självförtroende och vi såg hur det gick för Öis i måndags.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Gott om starka favoriter i dagens kval till Europa League och jag fastande till slut för en cypriotisk duo hos Bet365. Anorthosis (1,29) har toppchans mot Petrovac från Montenegro och hårdsatsande Omonia Nicosia spelas HT/FT – 1/1 mot ett föga märkvärdigt HB Torshavn till 1,36.

DAGENS DRAG

Slaven Belupo var lojt i två matcher mot maltesiska Birkirkara. Dock har laget nog gått framåt i form med de matcherna i kroppen och man bör ha god chans mot ett krisdrabbat Milano Kumanovo som har tappat 14 spelare från i fjol. NordicBet erbjuder 1,95 på tvåan vilket känns spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Helsingborg gjorde förvisso en bra match mot Elfsborg i söndags men det tuffa matchandet och de långa resorna lär slita på laget. Zestafoni från Georgien är inte ofarligt på hemmaplan och tvåan får vila.