Bäst i världen – men har oddsen emot sig

SPEL

Spelbolaget om friidrotts-VM

Foto: ap
Usain Bolt under OS i Peking förra sommaren. Får vi uppleva en liknande succé i VM i Berlin?

Vid OS i Peking satte Usain Bolt världsrekord på både 100 och 200 meter. Frågan är om jamaicanen kan överträffa tiderna under sommarens friidrotts-VM i Berlin?

– Oddsen talar emot en aning. Detta enbart för att Bolts egna rekord är så fantastiska som de är, säger Andreas Gillberg på spelbolaget Ladbrokes.

Usain Bolt blev den stora kungen under OS i Peking förra sommaren. Världsrekorden på 100 meter (9,69) och 200 meter (19,30) slog världen med häpnad, och nu väntar alla med spänning på friidrotts-VM i Berlin som inleds den 15 augusti.

Är sitt eget spöke

Under uppladdningen har Bolt fortsatt att imponera. I Lausanne sprang han på världens fjärde snabbaste tid genom tiderna på 200 meter, i ösregn, kyla och motvind. Viktigt att notera i sammanhanget är att stjärnan själv säger att han inte är i sin bästa form än och kommenterar loppet som ett "testlopp".

Trots det är spelbolaget inte säkra på att stjärnan kan överträffa sina otroliga världsrekord i år. Spöket är hans egna, fantastiska prestationer – de är svårslagna.

– Usain Bolt gör på egen hand friidrotten relevant. Att han vinner VM är bergsäkert, men att det blir världsrekord i år talar oddsen en aning mot Bolt. Detta enbart för att hans egna rekord är så fantastiska som de är, säger Andreas Gillberg, Sverigechef på Ladbrokes.