’Har 32 procents chans att nå SHL’

SPEL

AIK storfavorit mot Tingsryd – men siffrorna talar emot SHL i höst

Foto: AIK har 35 procents chans på SHL, visar spelbolagens siffror.

Här är siffrorna som visar att AIK besegrar Tingsryd i den allsvenska finalen.
Men sannolikheten att solnaiterna tar sig hela vägen till SHL är bara 32 procent, visar spelbolagens siffror.

– Man måste först klara av att slå ett svårspelat Tingsryd och sedan ställs man mot Karlskrona i en helt avgörande matchserie, det är oerhört svårt, säger Mattias Wennerkvist hos Betsson.

I kväll inleds SHL-jakten på allvar för AIK och Tingsryd. I bäst av fem matcher, där AIK har en eventuellt avgörande femte match hemma på Hovet, gör lagen upp om att få möta Karlskrona i direktkvalet till högsta serien. Lagen har hittills vunnit två matcher var i säsongens möten.

Och sett till oddsen blir ”Gnaget” starkast, laget står i 1,47 gånger pengarna att vinna matchserien.

– Man har presterat en bättre hockey totalt sätt under säsongen jämfört med Tingsryd. Kan man bara prestera så bra som vi är vana att se AIK så tar man sig vidare med hjälp av sin hemmaplansfördel, säger Mattias Wennerkvist.

Tongångarna hos Unibet är likartade, även om experten Henrik Holm menar att ”ett spel på oavgjort i första mötet till 3,90 lockar”.
– Sen tror jag att AIK kommer dra det längsta strået i slutändan av serien, tack vare fler hemmamatcher och det starka supporterstödet. AIK vinner serien med 3–2 till 3,45, säger han.

”Räkna med ett taggat 08-gäng”

Att något av lagen ska lyckas ta sig hela vägen till SHL är inte troligt sett oddsen.

Bäst möjlighet bedöms AIK ha:

– Det kommer dock att bli oerhört tufft vilket även oddsen vittnar om. Vi erbjuds 2,75 på att AIK spelar i SHL nästa säsong, vilket motsvarar en sannolikhet på omkring 35 procent. Det är en lång väg att vandra för stockholmarna, men å andra sidan så är detta målet man jobbat mot under hela säsongen så räkna med ett taggat 08-gäng hela vägen, säger Wennerkvist och får medhåll av Holm, vars bolag ger 32 procents sannolikhet:
– ”Gnaget” kan lyfta en nivå till om fansen stöttar laget på den långa vägen tillbaka.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM