”2,50 kan vara värt en peng”

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Efter skrala drag och säkra lir i tisdags och onsdags var det skoj att kunna bjuda på skörd rakt ut i går i den annars så svårspelade ishockeyn. Dagens bud blir ettorna på Sandviken–Vänersborg, Leksand–AIK och Väster­ås–Mariestad. Dubbla pengarna är taget.

DAGENS DRAG

Den femton matcher långa listan ser väldigt få objekt för den som önskar odds med lite ”ax”. Närmast till hands ligger ett formstarkt Moras tvåa mot Björklöven borta. 2,50 på nätet kan vara värt en peng. Hemmastarka Almtuna bör också ha hyfsad chans mot Troja.

DAGENS AVSLAG

Flera spelbolag utmanar med olika head to head-­varianter i skidskytte. Alls ingen dum idé i sig. Dock känns Svenska Spels utbud alldeles för svårt. Tre helgarderingar hade nog varit bäst om det handlat om Stryktips.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Troja hemma och borta är två olika lag men i onsdags fick de på käften även på hemmaplan. För Almtuna däremot spelar det ingen roll om de är hemma eller borta, de kör på som vanligt och jag räknar med hemmaseger till 1,70.

DAGENS DRAG

Jag tror inte att 1 Paris är jättenöjd med distansen, 2?640 meter, men å andra sidan har hon inte startat allt för ofta på lång distans så jag kanske har fel. Hon tar ledningen i loppet, släpper och när hon får luckan 200 kvar visslar hon förbi till seger i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

Mariestad är sist i Hockeyallsvenskan och det ser ut som om de kommer att bli kvar där nere resten av säsongen. Västerås såg jag mot Sundsvall och visst borde de vinna men 1,20 är alldeles för lågt odds för hemmaseger.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Bollnäs förlorade som väntat onsdagens derby borta mot Broberg och ingen var särskilt förvånad. Det spelar förstås mindre roll när spelplatsen i dagheter Sävstaås och de orangeblåa ska bjuda Kungälv på en fredagsdans de sent kommer att glömma ... Allt över 1,01 är spelbart ...

DAGENS DRAG

Hammarby kan tacka finanskrisen för de tre blytunga nyförvärven som flögs in från Ryssland när rubeln halverades. Och visst blev det utdelning ­direkt – Villa krossades. Nu har ­tomten lämnat en tidig julklapp, över 2,00 i odds, på att Bajen slår Vetlanda med mer än ett mål. Blixtsyn!

DAGENS AVSLAG

Skidskytte är skidskytte och just ingenting annat än skidskytte. En bom där, en straffrunda här, och oberäkneliga kastvindar. Nej, spelvärdet i den hobbyn är givetvis noll och jag hänvisar dig till en bingolott i stället.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.