Campo leder Ipswich till premiärseger i dag

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Vi lämnar alla lågoddsare i OS-fotbollen och siktar in oss på division II-fotboll istället. Robertsfors öppnat hösten med två raka segrar och den tredje kommer i bortamötet mot Friska Viljor. Mer än dubbla pengarna på tvåan bjuds. Med tanke på backskador i Friska Viljor är det taget.

DAGENS DRAG

Gamle Real Madrid-spelaren Ivan Campo har lämnat Bolton för Ipswich i The Championship. Unga, talangfulla Ipswich vann ofta hemma förra säsongen och jag tror på premiärseger i dag mot Preston. Dubbla med ett förstärkt Infjärden som möter sargade Umedalen hemma.

DAGENS AVSLAG

L/Angered har öppnat fotbollshösten i div II västra Götaland med två raka segrar. Triumfer dessutom är vunna mot topplag. Väldigt lite motiverar mittenlaget Varbergs låga odds 1,30. L/Angereds 4,50 lockar mer. Pass.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Mitt singelstreck är 9 Abbe Palema i V75-4. Den här gången rycker Åke Svenstedt av skorna för första gången och i stallet tror man på toppchans. Hästen vann en enkel spetsseger senast och tål ett offensivt upplägg om tempot bedarrar. Rensar bort hälften av kupongerna och det tackar jag för.

DAGENS DRAG

6 Highlite Survivor är min spelidé i V75-6. Hästen är klart bättre än resultatraden och han står på tur för en V75-seger. Det lutar åt ett lopp i dödens men det tror jag han klarar. Endast streckad på tio procent i skrivande stund. Jag tycker också att 7 Beanie M.M. (V75-1) är värd ett tidigt streck.

DAGENS AVSLAG

I V75-4 väljer jag att plocka bort favoriten 6 Victory Power. Hästen har visserligen form att segerstrida men när mitt vinstdrag Abbe Palema kommer dundrande blir det en andra plats som bäst för team Stig/Erik.

✓ ÅSA ELMROTH

DAGENS SÄKRA

6 B.B.S.Bigtrade (V75-5) har gjort allt rätt hos Timo Nurmos. På de fem starter han har gjort har han inte varit sämre än tvåa. Är allround och har gjort strålande prestationer från dödens, där han riskerar att hamna även denna gång. Stallet, som har toppform, har siktat på det här loppet.

DAGENS DRAG

Det är samma förutsättningar för 5 Panter Brodde (V75-2) som senast. Då tog han ledningen men släppte. Fick lucka men kunde inte rå på Omega Boko. I dag kan det bli ombytta roller. Untersteiner laddar och Panter Brodde är obesegrad i spets. Har form, läge och skrällchans.

DAGENS AVSLAG

Visst är 1 Omega Boko (V75-2) stark och har fin form. Men han riskerar att fällas på läget. Hästen är inte supersnabb från start och kan också strula till det om Björn Goop laddar för hårt. Klart tänkbart att han blir instängd.