Spel

”Rivalerna” gör upp om två finalplatser

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

SPEL

Nu avgörs semifinalerna i Tipsfajten – Sandebäck mot Nannskog och Mjällby mot Norman

vilka går till final i tipsfajten? Ulrik Sandebäck möter Daniel Nannskog i semifinal 1. Johan Mjällby möter Magnus Norman i semifinal 2.
vilka går till final i tipsfajten? Ulrik Sandebäck möter Daniel Nannskog i semifinal 1. Johan Mjällby möter Magnus Norman i semifinal 2.

Det är dags för två heta semifinaler i Sveriges vassaste tipstävling ”Tipsfajten.

Fyra profiler ska bli två och mötas i final nästa helg.

I semifinal 1 ställs Ulrik Sandebäck mot Daniel Nannskog och i semifinal 2 möter Johan Mjällby tennisprofilen Magnus Norman.

✓ SEMIFINAL 1:

Ulrik SANDEBÄCK vs Daniel NANNSKOG:

Sandebäck om...

... pressen att leverera efter att ha satt alla spel i kvalet

– Jag lever med en ständig press. På gott och ont. Det gör att man aldrig kan slappna av. Men visst kräver de flesta inklusive jag själv att jag ska ta Nannskog. Men som jag sagt tidigare; över endast tre spel kan alla överraska.

Sandebäck om...

...hur han förberett dig under vilan

– Genom att läsa otroligt mycket texter, men har även sett många matcher. Troligen för många för vad som skulle anses ”sunt”. En sak som slagit mig under den senaste veckan; vad taktiskt dåligt lagen i Spanien/Italien spelar när de leder med uddamålet och matchuret börjar ticka mot 90 minuter. Jag tror att problemet är för egoistiska forwards – som bara spelar för sin egen statistik – och som hellre vill göra 2–0 på ett ”chansavslut” än försöka få tiden att gå. Vore intressant och höra Nanne Bergstrands tankar om detta...

Sandebäck om...

...hur han ser på Nannskog som motståndare

– Han kallas väl för Lucky Looser numera (fick in ett av sex spel...)? Nej, men allvarligt talat märks det att han kan sin sak. Men jag tycket inte han är värd en finalplats...

Nannskog om...

...hur har stör Mr 100 procent, Ulrik Sandebäck

– Det här är mission impossible. Nej, men jag måste tror på det här, det ska gå att slå Mr Perfect. Det är klart att han är duktig om han sätter alla sina spel. Men jag ser mig som underdog och det passar helt perfekt. Inget förväntar sig att jag ska ta mästaren och jag kan slå helt ur underläge. Oddsen är väl 100 gånger pengarna att jag ska slå honom och jag är grymt ödmjuk inför uppgiften. Jag kan inte lova att jag ska sätta ett enda spel, men det kan Sandebäck – han är ju Mr Perfect och sätter alla spel, han är Mr 100 procent.

Nannskog om...

...det finns någon risk att vara utmattad efter två tuffa kval

– Nej, absolut inte, tvärtom. Jag behövde de där två fighterna för att komma igång. Jag har bara värmt upp. Första vändan i fredags var bara uppvärmning, omspelet i tisdags var lite bättre. Det börjar arta sig för mig och jag börjar komma in i det. Dessutom är jag van vid ett tufft spelschema och tätt mellan matcherna.

Nannskog om...

...hur han förberett sig under dessa dagar

– Jag har försökt läsa på lite om lagen och studera formkurvor, men inte mer än så. Jag vet ju att jag möter en stentuff motståndare så det gäller som sagt att vara ödmjuk inför uppgiften och försöka överraska. Så jag har legat ganska lågt och läst på helt enkelt.

✓ SEMIFINAL 2:

Johan MJÄLLBY vs Magnus NORMAN:

Mjällby om...

...vem som är favorit inför semifinalen

– Tycker det ser jämnt ut på förhand, men jag tror självklart på mina lir och hoppas det räcker. Drar jag in spelen och det ändå inte räcker till lyfter jag på hatten...

Mjällby om...

...hur han förberett sig under vilan

– Med tung styrketräning... Skämt å sido, så har jag försökt plugga på ordentligt för att försöka hitta vinnare till odds jag gillar.

Mjällby om...

...vad som gör honom till en värdig finalist

– Den som drar längsta strået är alltid värd segern oavsett taktik och lir. Med skicklighet och tur hoppas jag vara den personen, ingen singel där mitt lag tappar 3–0...

Norman om...

...vem som är favorit inför semifinalen

– Johan måste ändå anses som favorit. Johan var en av mina favoriter under hans aktiva karriär. Jag glömmer aldrig hans ögon i samband med entrén på Wembley i EM-kvalet mot England. Jag var själv på plats och bevittnade hans ”fighting face”. Stort för mig att få gå upp mot honom i helgen.

Norman om...

...hur han förberett sig under vilan

– Jag har studerat, läst på och gjort egna analyser under frånvaron. Har tyvärr också varit en sväng till USA där fotbollen tyvärr inte är så stor ännu (trots Beckham) men tack vare internet har jag hållit mig uppdaterad på alla europeiska ligor.

Norman om...

...vad som gör honom till en värdig finalist

– Jag är en outsider eftersom jag inte har fotboll som min specialistgren. Det är stort att gå upp mot Mjällby men hoppas kunna skrälla!

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel