”Innebär problem för motståndarna”

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Degerfors och Bunkeflo är två gjutna hemmafavoriter i den norra respektive södra division I-fotbollen. Degerfors ångar vidare mot Enköping efter segern i derbyt mot Carlstad. Bunkeflo har inte haft något flyt på slutet men nu väntar en trepoängare. Dubbeln ger dubbla pengarna på nätet.

DAGENS DRAG

Norrköping har tappat förstemålvakten Ivo Vazgec till en polsk klubb. Detta till trots är det ett förstärkt Peking som åker till Jönköping i dag. Imad Khalili, Russel Mwafulirwa, Stefan Thordarson kommer att innebära problem för många motståndare. Nära tre gånger är värt att pröva.

DAGENS AVSLAG

MLS-matcherna är inga säkra objekt just nu. Landslagstrupperna i Gold Cup är fyllda med spelare från den proffsligan och materialet slits hårt. Sensationsnationen från Confederation Cup- USA – har med hela trettio namn i roostern.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Robin K. i V75-2 vinner nog. Han var mäktig vid segern senast då han anföll i spåren mitt i loppet och krossade allt i god tid. Nu har han ett bra läge och Kolgjini visade formen i torsdags... 2 Galax Trot i V75-4 är också en vettig spik. Han tål att busköras med och har toppchans igen.

DAGENS DRAG

3 Excallibur (V75-3) är ett hett bud. Han tar ledningen och sen släpper kusken och väntar på open stretch. Han vann på det sättet i Halmstad för exakt ett år sen. 9 Lost Without You (V75-6) var tapper i dödens senast och är ett kul skrällbud med det loppet i kroppen.

DAGENS AVSLAG

4 Spring Erom (V75-4) är en mycket bra häst men i det här tuffa lärlingsloppet riskerar han att hamna på vingel. Kusken aviserar en lugn start och sen kan det bli många längder fram till täten. Schas

✓ KENNET ANDERSSON

DAGENS SÄKRA

Valsta Syrianska–Karlslund 1. En hård förlust senast mot Syrianska Botkyrka. De syrianska lagen straffar ut varandra men mot ett svagt Karlslund sitter vinsten säkert. Detta trots att Örebro-laget hittills trivs bättre på bortaplan. Klar etta.

DAGENS DRAG

Östersund–Gröndal 2. Det verkar bara bli ”nära” för Östersund och sådant tär på moralen. Senaste och enda vinsten kom alldeles för länge sedan. Gröndal förlorade mot ett formstarkt Umeå förra helgen och är revanschsuget och därmed starkare. En bra deal.

DAGENS AVSLAG

Brommapojkarna–Gais. Svårt att ta ut en favorit, så mycket kan ha hänt under uppehållet som spelar stor roll. Jag avstår allsvenskan i en omgång för att få mig en starkare bild av hur lagen mår.