Trav på nytt sätt

SPEL

Sportbladet har betygsatt ATG:s nya satsning

NYA SAJTEN ATG har integrerat livesändningarna, oddsen och spelet på samma ställe.

Nya atg.se har haft premiär i helgen.

Sportbladet har tittat på sajten.

Okej då, det var svårt att bara titta – så, eeeh, det blev några spel också.

Loppen har avverkats i hissnande tempo från saxade banor och den nya sajten är ultramodern.

Och blir ännu mer upphottat under sommaren och hösten, sägs det.

Här är vad som väntar när ni loggar in:

Spelet

För oss som gillar att spela vinnare, plats och tvilling är det en kraftig förbättring jämfört med gamla sajten. Allt finns på samma sida och man ser hela tiden oddsen och kan klicka sig runt mellan olika lopp och banor hur som helst. Bang, bang, bang, det är bara att skjuta överallt.

Minus: Det kan bli himla dyrt?

Sporten

Bilden var medioker på gamla stenålders

atg.se men nu är flödet det dubbla och även om bilden inte knivskarp är den bra nog för mig. Skillnaden är stor och nu är det väl slutgnällt?

Minus: Varför åka på trav?

Informationen

Gänget som jobbar med ATG Live öser ut info, även om det varierar från person till person vad som förmedlas och hur. Det är något man får lära sig, en del tror att värmningar är lösningen på allt, andra försöker se helheten. Vissa är spelare, andra mer intresserade av sporten.

Det finns en guldgruva som inte har släppts lös ännu, alla gamla lopp som visats på ATG Live i ett arkiv med de 13 senaste månaderna lagrat. Klicka på en häst i startlistan och se vad den gjorde i senaste starten en sekund senare. Plugga och vinn, suveränt – kommer i höst!

Minus: Barfotainfo skulle jag vilja kunna söka upp själv – nu måste man vara vaken när den serveras. Jag är övertygad om att betyget är fem plus innan året är slut.

Layout/användarvänlighet

Till och med korkade lilla jag klarade av att navigera runt direkt och hade inga som helst problem att hitta vad jag behövde. Utseendet är förföriskt och skitsnyggt och man blir sugen på det mesta.

Minus: Säg det.

Helheten

Att be mig betygsätta en travsajt som bjuder på direktsända lopp, värmningar, barfotainfo och senaste nytt från tränare och kuskar – jag ni förstår kanske själva. Som att be en alkis tycka till om en ny whisky? Skål!

Ju mer jag är på nya atg.se desto mer förtjust blir jag. Och vad jag har förstått är det här bara början. När vi får tillgång till alla gamla lopp och när det bjuds på förhandsintervjuer med kuskar och tränare och kanske också omdömen från tränaren efter värmningen – ja, då är fem plus i lägsta laget.

Fakta

Micke Nybrink