Spåret emot Giant Night

SPEL

V75:an på Jägersro förra lördagen var en riktig höjdare för 35-årige Johan Thryvelli.

Han tog då sin första rikstotoseger. Tillsammans med amatörtränade Giant Night Star gjorde han det på ett riktigt imponerande sätt.

I kväll blir ekipaget ett flitigt anlitat enkelstreck.

– Allt verkar bra med Giant Night Star. Jörgen Sylvander, som står för den dagliga träningen, var helnöjd med hur han kändes i sina intervaller i torsdags. I kväll är där några bra hästar emot men jag har också en bra häst, det som däremot kan häxa är innerspåret på tillägg. Tar jag det lugnt och kör på säkerhet så har jag alla hästar framför mig och då blir det ingen lätt uppgift, funderar Johan.

Balansen, då?

– Han är bäst barfota fram och skulle banan bli så att han måste tävla med skor är det en liten nackdel.

Uhrberg har tre tillbaka

Stall Thomas Uhrberg selar ut tre intressanta hästar inom V5 där samtliga återkommer efter frånvaro.

– Masterpiece (V5-1) har haft lite problem med ett bakben men kommer väl förberedd inför denna start. Jag kommer bara ihåg att jag vunnit med honom en gång från ledningen men då han är kvick ur volten och det är kort distans så provar vi väl där om vi kommer dit.

– Ricky Kiwin (V5-2) har haft ett kort uppehåll på grund av en hovböld och det är samma med honom, mycket jobbad men inget riktigt snabbt tempojobb. Han är dock bra för klassen och utan strul på vägen bör det vara en god segerchans.

– Magnific Ås (V5-5) har varit borta länge och möter tuffa hästar. Jag siktar i första hand på att se till att han får ett rejält lopp i kroppen.

Framgångsrikt Stall Starlight

Hårdsatsande Stall Starlight med hästar hos Joakim Lövgren, Kari Lähdekorpi och Petri Puro har haft en fin öppning på året. Sju starter har givit sex segrar och ett andrapris.

I kväll ställer man sina förhoppningar till debuterande Kajsa Starlight i lopp 1.

– Inte alls omöjligt att den fina statistiken håller i sig. Kajsa har jobbat bra en längre period och i senaste banjobbet var hon riktigt fin på runt 1.20,5, säger Joakim Lövgren.

Jocke som säkerligen blir hårt betrodd även i lopp 2 med Flickas Debutant.

– Händer inget oförutsett bör det vara en bra chans.

Daniel Larsson