Lördag 1/12

✓ BOSSE LUNDQVIST

SPEL

DAGENS SÄKRA

Watford har endast vunnit en av de fem senaste i The Championship. Jag är ganska övertygad om att tabell­ettan bryter den tråkiga trenden när Bristol C kommer på besök. Gästerna har ­inte gjort ett mål på de senaste ­fyra matcherna och det här bränner ­inte Watford. 1,70 finns på nätet.

DAGENS DRAG

Det finns många ­frestande överodds i en den ­digra ”krysslistan”. Bochum, Hamburg, Wigan, Storvreta, Espanyol, Aston Villa. Timrå och till och med Derby bjuder lockande överodds. Trippeln med ettorna på Leicester, Reading och Ipswich ger närmare sju gånger på nätet.

DAGENS AVSLAG

Chelsea, Arsenal, ­Schalke, Real ­Madrid och Barcelona har ­tuffa Champions League-matcher i benen. Säger ingenting om att de är favorit i sina respektive matcher, men de möter samtliga hungrigt motstånd.

✓ LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

12 Tranemo Raketen (V75-2) besitter oerhörda fartresurser för klassen och tolftespåret är bara oddshöjande. 4 Tap Dance (V75-7) har hittat stilen igen de senaste månaderna och har en perfekt uppgift. Han är sylvass ut och från ledningen blir han mycket svårfångad.

DAGENS DRAG

1 Nine One One L. (V75-3) är väldigt startsnabb och jag tror att han spetsar trots innerspår i Örebro. Han klarar lång distans bra och har aldrig förlorat från spets i Sverige. Det är stor risk för tung bana vilket missgynnar storfavoriten 4 Acclaim och då ligger vägen öppen.

DAGENS AVSLAG

10 Gentle Giant (V75-6) besitter hög kapacitet för klassen men blir alldeles för mycket streckad den här gången. Han är behandlad två gånger efter senast och har stått över en del träning. Kan få svårt att hinna dit.

✓ PÄR MÅRTS

Gäst: Huvudcoach för Juniorkronorna/Team20-landslaget.

DAGENS SÄKRA

Frölunda vinner mot Modo. Efter tre raka förluster borde det finnas en otrolig energi i det laget. Även om Frölunda inte riktigt har vänt på skutan sedan i fjol så blir det vinst mot Modo i en målsnål och tät match. Modo behöver ju vinna matchen lika mycket som Frölunda.

DAGENS DRAG

Skellefteå vinner mot Linköping, det är ett bra odds (2,55) på det. På något sätt kommer det många viktiga matcher nu, det gäller att vinna dem. Linköping är inte lika spelglada på bortaplan, Skellefteås krigaranda fäller avgörandet, sedan har de en bra målvakt, Andreas Hadelöv, också.

DAGENS AVSLAG

Brynäs–Södertälje är omgångens mest svårtippade, båda lagen är i stort behov av poäng och självförtroende. Det blir nog en tät match där inget av lagen vill blotta sig. Det gäller att spela för att vinna, inte för att inte förlora.