Svenskarna – som vann 43,7 miljoner

SPEL

Lista: Största vinsterna på Stryktipset 2015

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Sadio Mané (t.v.) och James Millner (t.h.) var två spelare som hjälpte tipparna i Sverige till miljonvinster på Stryktipset.

43,7 miljoner.

Så mycket gav de tio största vinsterna tillsammas på Stryktipset under 2015.

– En kupong som sticker ut är vinnaren från Lidingö som i början av februari satte ett 128-raderssystem efter två mål på övertid, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson till Sportbladet Spel.

Foto: Svenska Spel
Vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Här är nya succésiffrorna för Stryktipset. Sportbladet Spel har gått igenom utdelningarna för spelklassikern förra året och summan är hisnande 43 732 472 kronor för de tio största vinsterna.

Totalt delades 46 miljonvinster ut till spelarna 2015.

– Det blev återigen ett fantastiskt Stryktipsår med väldigt spännande omgångar och härliga vinnarsamtal. Fler mindre system resulterade i miljonvinster och då måste vi ju nämna 32-raderssystemet som lämnades på OKQ8 i Söderhamn och det var de favorittippade Premier League-lagen Liverpool och Chelsea som i säsongstarten åkte på förluster och som ställde till det på kupongen, säger Pierre Jonsson.

”Han var helt överlycklig”

Söderhamnskupongen var blev årets näst största vinst med en utdelning på 10,1 miljoner. Allra mest pengar kunde en ensam tippare i Uppsala glädjas över, som kammade hem nästan 10,3 miljoner kronor.

På Pierre Jonssons näthinna har dock en av de ”mindre” miljonvinnarna fastnat: 40-åringen på Lidingö som vann 2,8 miljoner. Mål av Manchester City och Southampton gav pengaregn.
– Han hade upplevt samma situation tidigare men då har målen istället plockat ner honom från 13-rätt till ingen vinst alls. Han var helt överlycklig till sin vinst på 2,8 miljoner. Man ska inte underskatta spänningen i Stryktipset.

Se de tio största vinsterna nedan.