Dagens drag: Bate Borisov

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

EB Streymur från Färöarna räcker normalt ingenstans mot Apollon Nicosia. Partizan är ett annat lag som bara vinner sin bortamatch mot Rhyl från Wales. Inga höjdarodds visserligen, men de enda lag från dagens lista som utan tvivel platsar i rutan.

DAGENS DRAG

Bate Borisov slog ut några namnkunniga lag på vägen till Champions League-gruppspelet förra säsongen. Banka Bate i bortamatchen mot Skopje och spela två dubblar i kombination med kryssen i matcherna Mjällby–Åtvid och Ekranas–Baku.

DAGENS AVSLAG

Tänkte varna för Piteå i cupkvarten, men sedan Dif-tränaren Anders Johansson meddelat att de satsar på cupen och åker med ordinarie gäng ligger Dyn. Zagreb, utan mb. R. Kovacs, närmast det röda ljuset i bortamötet mot Jerevan.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Från innerspår bakom bilen över kort distans är det ingen tvekan om att Örjan Kihlström laddar mot spets med 1 Derby Star i lopp 4, V5-1 på Sundbyholm. Hon har visat tidigare att hon är snabb ut även från innerspår, men skulle hon bomma spets finns ju open stretch att tillgå här.

DAGENS DRAG

7 Abbe Hook är nedstruken ett spår så förutsättningarna är lite bättre nu än tidigare. Abbe Hook satt långt bak i kön i ett lopp som vanns av Simb Tyrant före Kick Party. Han tappade lite mot dem två till slut men som helhet var hans insats bra och jag tror han kan skrälla i V4-4 på lunchen.

DAGENS AVSLAG

V65-spelet öppnar med stolopp för 3-åringar där de sju deltagarna tillsammans skrapat ihop ett par segrar. 2 Lillinger Komp är favorit och visst kan hon vinna. Orutinerade hästar under utveckling bör dock behandlas med försiktighet.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Djurgården har visat toppform i Damallsvenskan under sommaren där laget har fyra vinster samt spelat meriterande 0–0 borta mot Umeå IK. Djurgården vann rättvist med 2–0 i serien när lagen möttes i Piteå i slutet av juni och en repris i denna cupkvartsfinal känns högst trolig.

DAGENS DRAG

Nordirländsk klubbfotboll har tappat igen de senaste åren vilket både Linfield och Lisburn fick erfara nyligen. Rabotnicki har gott om rutin från europaspel och ett mediokert Crusaders väger troligen alltför lätt här. Testar ett hcp-spel (-1) på makedonierna till goda 3,48 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

Dynamo Zagreb är förvisso klart bättre än Pyunik i grunden men det här är kroaternas första tävlingsmatch för säsongen och precis som i fjol – då man hade visst besvär mot Linfield – är laget knappast på topp ännu.