Efter övergången till United – nu blir Owen skyttekung

SPEL

”Spelarna har visat ett enormt intresse för honom”

Foto: Michael Owen är ett hett spelobjekt som skyttekung efter övergången till Manchester United.

Under fjolårssäsongen i Newcastle var Michael Owen iskall som anfallare. Sommarens övergång till Manchester United har dock fått spelbolagens kunder att ändra uppfattning.

– Vi har redan nu tvingats sänka oddset på att han vinner skytteligan i Premier League, säger Jörgen Sparredal på bet365.

Säsongen 2008/2009 vill nog Michael Owen helst glömma. Newcastle åkte ut ur Premier League och Owen mäktade bara med åtta mål på 28 ligamatcher. Kritiker menade att anfallarens glansdagar var över.

Sommarens övergången till Manchester United har dock förändrat allt. Plötsligt är Owen het igen och många spelare tror att anfallaren återigen kan vara med uppe i skyttetoppen.

Spansk storfavorit

– Spelarna har visat ett enormt intresse för honom som skyttekung. Vi har redan tvingats sänka oddset på att han vinner skytteligan i Premier League från 41 till 17 gånger pengarna, säger Jörgen Sparredal, marknadschef på bet365.

Owen får slåss om skyttetiteln tillsammans med ett helt gäng kompetena namn. Chelseaduon Didier Drogba och Nicolas Anelka samt lagkamraten Wayne Ronney har alla lägre odds. Den största favoriten spelar dock i Liverpool.

– Fernando Torres är storfavorit och vi tror endast att en skada kan stoppa honom från att göra flest mål i Premier League, säger Sparredal.