”Calle har goda skrällchanser”

Av: Tobias Carlsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Men det är Erik som är
den tveklösa favoriten

Final Favoriten Erik Grönwall tar sig an skrällen Calle Kristiansson.
Foto: Peter Wixtröm
Final Favoriten Erik Grönwall tar sig an skrällen Calle Kristiansson.

Fredag den 11 december och det alla frågar sig är: vem vinner Idol 2009?

Spelbolagen tror sig sitta inne med svaret.

✓ Thomas Bertilsson, Betsson

Kommentar: Calle är den som har utvecklats klart mest under tävlingens gång och han är dessutom en charmig och älskvärd artist. Erik har mer integritet och tar det säkra före det osäkra och det tror vi kommer att löna sig i slutändan. Det kommer att bli en spännande och jämn final men Erik kommer till slut att stå som segrare på fredag kväll.

Odds:

Erik Grönwall 1.27

Calle Kristiansson 3.75

✓ Fredrik Essevad, Paf

Kommentar: Erik är storfavorit och en väldigt stor majoritet av spelen som kommer in är på honom. Det känns ändå som att Calle har goda skrällchanser. Han har gått från klarhet till klarhet de senaste veckorna och vi får inte glömma bort att han faktiskt vann semifinalen. Han är en enorm talang och inför storpubliken i Globen tror jag han kan uträtta stordåd.

Odds:

Erik Grönwall 1.35

Calle Kristiansson 2.95

✓ Andreas Slätt, Unibet

Kommentar: När Erik sjöng det isländska bidraget till Eurovision, Is it true, stod det klart vem som skulle vinna Idol 2009. Det var helt magiskt. Han är fantastisk på de höga tonerna, han har hela paketet. Han är charmig, självsäker och har en gudabenådad röst.

Odds:

Erik Grönwall 1.25

Calle Kristiansson 3.50

✓ Dan Vikman, Expekt

Kommentar: Erik Grönwall får köra slagdängan The Final Countdown och bör också hantera The show must go on bra. Erik har varit finaltippad hela säsongen och verkar ha starka nerver så det är naturligt att han är favorit nu. Det måste vara lockande att spela på Calle Kristiansson till 2.95. Calle har utvecklats enormt under denna Idol-säsong.

Odds:

Erik Grönwall 1.35

Calle Kristiansson 2.95

✓ Urban Aheinen, NordicBet

Kommentar: Erik har länge varit vår klara favorit att vinna Idol så lite oväntat var det när skrällen Calle gick raka vägen till finalen och Erik fick sjunga om mot Tove. Nu väntar ett fullsatt Globen och jag har svårt att se Calle göra om bedriften senast, blixten slår inte ner på samma ställe två gånger. Calle har gjort det bra men Erik har en överlägsen sångröst och kommer dominera scenen i Globen. Erik vinner Idol 2009.

Odds:

Erik Grönwall 1.25

Calle Kristiansson 4.00

✓ Andreas Gillberg, Ladbrokes

Kommentar: Vi har haft Erik som favorit genom hela tävlingen. Nu tror vi att vi får se det vi har trott och väntat på under hela Idol 2009, Erik som vinnare. Efter förra veckan så finns det ju dock en anledning att hålla ett öga på Calle som kan skrälla igen och snuva Erik på segern så vi vill inte helt räkna bort honom heller.

Odds:

Erik Grönwall 1.33

Calle Kristiansson 3.00

Publicerad: