Vann 208 miljoner – det ska hon göra

”Kommer definitivt dela med mig”

I torsdags kom den tredje största spelvinsten i Sverige genom tiderna.

Nu talar vinnaren, en kvinna i 60-årsåldern, ut om 208-miljonersvinsten.

– Det är fortfarande väldigt svårt att förstå hur mycket pengar jag har vunnit, säger hon – och avslöjar samtidigt vad hon ska göra med pengarna.

Kvinnan lämnade in två lottorader med joker via en löpande prenumeration för 22 kronor per dragning.

Det förvandlades till 208.358.976 kronor – den tredje största vinsten någonsin i Sverige.

När Svenska Spel fick tag på den nyblivna miljonären på torsdagskvällen hade hon inte en aning om storvinsten.

– Första tre gångerna så tryckte hon bort mitt samtal men så senare under torsdagskvällen svarade en något frågande kvinna till slut, sa Pierre Jonsson på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

”Svårt att förstå”

Svenska spel meddelade att kvinnan sa att hon är ”glad men chockad”, men fler uttalanden än så har inte kommit – förrän nu.

Fem dagar efter vinsten har kvinnan hunnit landa i vad som hänt och nu berättar hon mer om känslorna.

– Nu känns det lite lugnare men det är fortfarande väldigt svårt att förstå hur mycket pengar jag har vunnit, säger hon till Svenska Spel.

Ska dela med sig

Kvinnan redan bestämt sig för vad hon ska göra med en del av storvinsten.

– Jag har fortfarande inte bestämt mig riktigt hur man ska tänka runt den här stora vinsten. Det kommer ta lång tid att greppa, så vi får se. Men jag kommer definitivt dela med mig inom familjen och även några olika välgörenhetsorganisationer. För egen del blir det kanske en ny bil och vi får väl se hur mycket jag kommer arbeta framöver. Har man jobbat heltid i 40 år och vinner så här mycket pengar så kan man verkligen fundera på hur det blir med den saken, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN