Så blir Zlatans liv – efter fotbollen

SPEL

Blir tv-stjärna – enligt spelbolagets odds

Foto: Blir tv-stjärna enligt oddsen Zlatan Ibrahimovic har aviserat att han troligen slutar som spelare efter VM 2014. Men vad händer sedan? Ett spelbolag har satt odds på vad han kommer hinna med och inte hinna med att göra fram till år 2020.

Lars Lagerbäck har redan gjort det.

Näste man att kliva in i tv-världen enligt ett spelbolag: Zlatan Ibrahimovic.

– Hans frispråkighet skulle tillföra en ny dimension, säger Jonas Nilsson på Unibet.

I måndags fyllde Zlatan Ibrahimovic 30 år. Den svenske fotbollsstjärnan har redan aviserat att han förmodligen lägger skorna på hyllan efter VM 2014.

Men vad händer efter det?

Ett spelbolag har redan nu sett in i spåkulan och tagit fram odds på de mest troliga scenariona – och de som är mindre troliga. Frågeställning: Vad gör Zlatan Ibrahimovic innan år 2020?

Flyttar inte till Rosengård

Enligt några av oddsen kommer detta hända:

Han flyttar inte till Rosengård

Han kommer gifta sig

Han kommer inte ha ett eget klädmärke

Han kommer inte träna någon klubb eller landslag

Så finns det en sak till, och det är det mest troliga enligt spelbolag. Zlatan Ibrahimovic kommer bli tv-kommentator.

”Kan inte få nog”

– Han är vår i särklass bäste fotbollsspelare genom tiderna och vi kan tänka oss att det är många där ute i stugorna som inte kan få nog av honom. Han har spelat i de största lagen och har oceaner med erfarenhet från sin tid som fotbollsproffs i Europa och som mångårig spelare i landslaget.

– Vi tror definitivt att han skulle ha något att tillföra tv-publiken även utanför plan. Hans frispråkighet och ibland kaxiga attityd kommer tillföra en ny dimension till de stereotypa tv-sändningarna vi är vana vid i dag, säger Jonas Nilsson, pr-chef på spelbolaget.

Med i nytt jaktprogram?

Är det bara inom fotbollen han är aktuell inom tv enligt er?

– Det är ju som fotbollsstjärna vi känner Zlatan och även om han skulle kunna underhålla även under andra former tror vi inte att Zlatan själv skulle vara intresserad. Möjligtvis kan hans jaktintresse öppna en del dörrar och en ny version av ”Grabbarna på Fagerhult” skulle kunna passa honom.

Efter den siste december 2020 får vi se om några av oddsen slog in...