”Testa Zlatan som nummer tio i EM”

SPEL

Spelbolagens experter är eniga: Zlatan SKA spela från start i EM

Foto: Ska spela från start Sverige vinner alltid utan Zlatan Ibrahimovic. Är han given i en svensk startelva i EM? Ska han vara lagkapten? Spelbolagens experter ger sin syn på saken.

Sverige vinner alltid utan Zlatan Ibrahimovic.

Då väcks frågan: Ska han starta för Sverige i EM-slutspelet – och ska han vara lagkapten?

Spelbolagens experter ger sin syn på saken.

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

– Självklart ska Zlatan spela från start och även vara lagkapten om han är frisk och i form. Däremot vore det intressant att fortsätta med Elmander på topp och prova Zlatan i rollen som nummer tio. På det sättet får Sverige mer ut av Elmanders rörlighet utan att för den delen gå miste om Zlatans briljans. Sen måste Hamrén vara tuff och våga byta ut Zlatan tidigt, när han har en riktigt dålig dag, som var fallet mot Finland. Det är lätt att glömma att Zlatan har gjort fyra mål i sina två senaste EM-turneringar i dagar som dessa.

URBAN AHEINEN, ODDSSÄTTARE NORDICBET:

– Zlatan växer alltid i stora sammanhang och när det vankas EM finns hungern efter fotboll där och Zlatan är given startspelare och lagkapten.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF EXPEKT:

– Klart att vi ska ha Zlatan Ibrahimovic med. Han är vår ende spelare av riktig världsklass. Det gäller bara att Hamrén och laget hittar en uppställning som fungerar med Zlatan.

THOMAS BERTILSSON, PR-ANSVARIG BETSSON:

– Han ska absolut få chansen från start. Kaptensfrågan är vi däremot lite splittrad inför. Kommer han in i mästerskapet med riktigt bra form och är frisk är det inget snack. Har han en skadefylld säsong bakom sig och det är osäkert på om han kan starta alla matcher, tycker vi det är aktuellt för byte.