Spel

Motivationsförlust för serieledarna?

SPEL

Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Tappara vann mot Ässät borta med 6–0 i tisdags. Bör förstås ha god chans att vinna igen. Skellefteå har förlorat två norrderbyn i rad. Ett efter sudden och ett med uddamålet. Mycket talar för att Rögles förlustsvit förlängs ikväll. Dubbeln Tappara–Skellefteå ger 2,80 på nätet.

DAGENS DRAG

SaiPa är inne i en knackig trend i finska ligan. Tvärtom för KalPa med gamle HV-snidaren Kalle Sahlstedt och klubbägaren Sami Kapanen i spetsen. KalPa åker med tre raka segrar i bagaget och har bra chans att hämta en fjärde till oddset 2,30.

DAGENS AVSLAG

LHC har inte haft problem med motivationen när på förhand haussade Frölunda eller mästarna HV svarat för motståndet. Mot några av de andra gängen har det varit lite si. Det kan bli motivationsförlust mot ett taggat Södertälje.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

V65-tävlingarna är flyttade från Åby till Axevalla men det bekommer inte 6 Commander Crowe alls utan han är förstås överlägsen i V65-4. På lunchen har jag också en klar och det är 2 Aquarelle Elegance som vinner V4-3, LD-2. Stolopp där hennes läge och form avgör i ett lopp utan vinnarskallar.

DAGENS DRAG

5 Bambino Launcher har inga problem med femtespåret men när nu två hästar är strukna invändigt förbättras chanserna för en redan startsnabb häst väldigt mycket. Nu kan hon förmodligen ta ledningen och därifrån blir det inte lätt för övriga att plocka ner stall Goops häst i V64-5, DD-1.

DAGENS AVSLAG

1 Gift to Europe (V65-6, DD-2) är i vanliga fall en häst som jag ser upp med men nu har det varit dåligt med tävlandet i år och innerspåret passar honom inte alls. Den här gången får han stå över mina tips.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

6 Commander Crowe (V65-4) återkommer efter en dryg månads tävlingsfrånvaro här och går givetvis inte att gå emot som omgångens spik. Johnny Takter sitter upp igen och lär tidigt styra segermaskinen mot ledningen. Det finns ingen i det här gänget som kan utmana.

DAGENS DRAG

4 Elf Southwind (V65-5) har gjort två bra insatser efter paus. Näst senast kunde hon inte rå på Queen Silas men slog bland annat Bambino Launcher till slut. Hon besitter fin kapacitet och lär vara ännu vassare med två lopp i kroppen. Dessutom är hon gynnad av strykningar.

DAGENS AVSLAG

6 Zoegas (V65-1) ser ut att bli mycket betrodd i det här rumphuggna loppet. Jag tycker mest han hänger med i loppen. Jag plockar också bort 5 Bambino Launcher (V65-5) som blir mycket betrodd men räcker knappast.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel