– Upphaussade IFK nobbas i superettan

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 10 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Jag hittar väldigt få starka favoriter i dag. Hockey-VM har börjat med en del skrällar – men jag tror inte att Schweiz har nått det stadiet att man underskattar något lag. Ett ganska uddlöst Italien ska bara besegras. Oddset 1,20 går att ha som ett virke i en dubbel/trippel en svag speldag.

DAGENS DRAG

Väsby har haft en hel del oflyt den här säsongen. Laget har en del kvalitet och har kapacitet att slå alla lag. Nu väntar ett lite upphaussat IFK Norrköping och när oddset på ettan kryper upp i nästan 4,00 (just nu 3,85 på Betfair) tycker jag spelvärdet ligger på ettan. Men liten insats.

DAGENS AVSLAG

Brommapojkarna tar emot ett Kalmar FF som är på uppgång. KFF har allt färre avbräck och börjar spela ett rakare, enklare försvarsspel – men jag tycker ändå laget är en bräcklig favorit mot ett litet och kvickt BP på plasten.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Arras (V65-5) spikas i comebacken i Årjäng. Den bildsköne startkanonen har läge för favoritpositionen ledningen. Han har sett kanonfin ut i provlopp där han visade 1.13,8 sista 2000.

10 Smell the Victory (V65-4) har också bra chans. Han har visat överlägsen fart och får svårt att förlora.

DAGENS DRAG

4 Cosmo M.L. (V65-6) höll farten mycket bra utanpå ledande och vinnande Mr Jef Fior senast. Dags för seger nu?

9 Kikka Sisu (V4-1) såg laddad ut som fastlåst senast. Nu viskas det om skoryck.

5 Gräft Berra (V4-4) var grym vid segern senast, fick en blytung resa och är mitt drag på Trion.

DAGENS AVSLAG

9 Faxtindra (V65-4) är favorit i det svåra kallblodsloppet. Hon kan vinna, det kan alltid Jan-Olov Perssons hästar i de här sammanhangen. Men det kan lika gärna gå åt helvete. Jag garderar rikligt.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Eskilstuna City har som vanligt ett bra lag och nu har man för en gångs skull dessutom startat serien förtjänstfullt. Kul. City hade en hel del skadetrassel inledningsvis men nu verkar gubbarna komma tillbaka på löpande band. Nyköping på besök i dag. Ettan ligger absolut närmast till hands.

DAGENS DRAG

Snart rasslar det till med en förlust för Helsingborg, det handlar om enkel logik. Och jag är mer än gärna med när det inträffar. På konstgräset i Gävle har HIF åkt på en del smällar de senaste åren och de minnesbilderna sitter förstås kvar. Hos både Gefle och Helsingborg. Hemmaseger till 3,70 spelas.

DAGENS AVSLAG

IFK Göteborg är alltså nedtryckt i under 2,00 i derbyt mot Gais. Ursäkta, men lever vi i samma värld? 4–0 senast på AIK säger mer om solnaiterna än om Blåvitt. Nej, den tvåan rör jag absolut inte.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!