”Bois är på uppgång”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 11 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Nottingham Forest har enkla förutsättningar inför dagens kval mot Blackpool: vinn eller försvinn. En ettmålsseger tar laget till förlängning medan en tvåmålsseger tar laget till Wembley (bortamålsregeln gäller ej). Jag tror bestämt att Forest fixar segern på ren kvalitet. Odds: 1,73.

DAGENS DRAG

Ljungskile har inte haft marginalerna med sig på slutet. Skapade massor av chanser borta mot Ängelholm senast men fick bara 0–0. Tar nu emot ett Gif Sundsvall som inte direkt glänser. 2,60 för ettan är klart okej.

Landskrona är lite på uppgång. Bra uppgift mot Falkenberg till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Sirius hade mycket tur som lyckades snuva Arameiska-Syrianska på alla poängen senast. Det rånet har gjort att bolaget har satt för lågt odds på Sirius. Nu ger ettan bara runt 1,70 mot ett kapabelt Vasalund. Avstås.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det är alltid mycket Björn Goop på banorna i Sverige och när det är lunchtrav hemma på Färjestad tar han förstås chansen. I V4-4, Trioloppet, har han fått ett utmärkt läge med 2 Bronx Sisu. Segervan häst som står bra inne i loppet på pengarna, stenklar!

DAGENS DRAG

Tvilling gillar jag att spela och i V4-3, lopp 3, på Färjestads lunchtrav ser det upplagt ut för en Goop-Tvilling. Olle kör startsnabba 1 Sidi Bouzid som tar ledningen och när Björn kommer farande med 8 Grades Roc får han överta ledningen och sedan är de etta och tvåa i mål.

DAGENS AVSLAG

4 Cherie Sund V4-1 börjar bli dyr för mig då jag envetet spelat henne på slutet. Jag tror att hon behöver lobotomeras först innan man kan spela henne igen för kunnandet finns där men hon verkar väldigt korkad.

✓ GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Jag tar rygg på Nottingham (1,73) som har laddat länge för detta playoff. Blackpool vann hemmamatchen med 2–1 och nu jagar Forest en seger och en plats i finalen till Premier League. Nottingham vann 18 av 23 matcher hemma i Championship medan Blackpool förlorade tio av 23 bortamatcher.

DAGENS DRAG

Ljungskile är ruskigt målsnålt, 1–2 totalt på fem matcher säger allt, liksom att man redan spelat tre 0–0-matcher. Gif Sundsvall kommer till västkusten med stor respekt och klagar inte över en hemresa med oavgjort (till 3,30) i bagaget.

DAGENS AVSLAG

Både Ajaccio (2,40) och Le Havre är klara för fortsatt spel i Ligue 2 nästa säsong och har inget att spela för. Känns som att det kan gå hur som helst och den här matchen rör jag inte något tecken på.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!