Succé för Sportbladets nya speltjänst

Foto: Nigel French / AP TT / NTB SCANPIX

avPontus Carlgren

SPEL

”Dagens bästa spel med Sportbladet Spel” är vår nya Facebook-grupp för sportspel.

Hittills har 1 500 medlemmar strömmat till, och de vinnande tipsen har avlöst varandra från läsarna och Sportbladets medarbetare.

Här blir ni medlemmar i gemenskapen: Dagens bästa spel med Sportbladet Spel

En grupp där vi har roligt tillsammans.

Spelansvarige Mattias Karlsson har själv inlett med att sätta tio raka spel på mindre än en månad.

– Det är en fin svit som är värd att fira. Det är tvåsiffrigt, tio av tio och hundraprocentigt, säger Mattias Karlsson.

Vad ligger bakom de här satta spelen?

– Jag rekar inte spel för att jag måste, utan jag rekar spel när det är lägen – min filosofi är att avstå när det finns tvekan, bra spel dyker alltid upp och det gäller att ha tålamod till rätt tillfällen. Jag kliver in när det är spelvärde, det vill säga oddsnivåer som är högre än den uppskattade chansen. Sedan vill jag bidra med folkliga spelformer på de största ligorna till högre odds – med en bakomliggande matnyttig analys som väger både för och emot så att läsarna kan ta egen ställning för eller emot, eller hitta något eget spelalternativ.

– Jag spelar inget där jag inte har koll på lagen, sett dem själv, följt dem över tid och kan skapa mig en egen uppfattning. Men i ärlighetens namn ska vi också konstatera att det blivit ett par missar i helgen efter de här tio raka, helt rätt analyser och spelvärde visade det sig också i efterhand men där det inte studsade rätt väg – det går ändå ut på att gå plus över tid och långsiktigt, och det gör jag ju med stor marginal än så länge. Missar kommer alltid och huvudsaken är att det är välgrundade idéer, säger Mattias Karlsson.

Vad är den här Facebook-gruppen för något?

– Det är ett diskussionsforum där tanken främst är att medlemmarna själva ska skapa spelinlägg, kommentera och diskutera. Sportbladet bjuder dessutom på Dagens bästa spel varje dag (Dagens säkra, Dagens drag, Dagens avslag) och andra exklusiva speltips som mina egna redan nämnda. Vi vill att det ska finnas utrymme för alla typer av spel från alla typer av spelare; smalare spelformer i obskyra ligor i olika sporter, snabba livespelstrådar, Stryktipset-information, fokus på de stora tv-matcherna, underhållande lappar med många kombinationer ... Vi har ännu inte marknadsfört oss något bredare och ändå har över 2000 hittat dit som har stått för över 5000 interaktioner på en månad, de har tackat för många vinnande spel och kommenterat att gruppen är det bästa med hela Facebook. Här hjälper och stöttar vi varandra, det är en spelstuga med drag.

Vad kan vi förvänta oss av gruppen framöver?

– Det har känts rätt att under en månad växa i lagom takt med en kärna som har satt en välkomnande atmosfär, positiv syn på spel och bidragit med stor variation av rekar. Jag betonar igen att vi främst vill att det är medlemmarna som gör gruppen levande. Ingen ska tveka att lägga upp sina spel eller tankar – sportspel handlar mycket om spelarna mot spelbolagen, här hjälps vi åt för att vinna mot dem. Medlemmarna tipsar också varandra om spelbolag och spelstrategier.

– Sportspel känns roligare än någonsin med tanke på hur spelbolagens sajter har utvecklats, utbudet av spelobjekt har växt och tillgängligheten att följa sport i tv.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla spelar för att det är roligt som ett spännande nöje och en intressant hobby, och att ingen spelar för pengar de inte kan avvara. Det känns otroligt viktigt.

Här blir ni medlemmar i gemenskapen: Dagens bästa spel med Sportbladet Spel

ARTIKELN HANDLAR OM

Sportspel

Spel