Förre AIK-anfallaren kan vinna 5 miljoner

Gjorde ett av tidernas snyggaste mål – nu ska han skrapa Triss i TV4

Gammal spelare kan bli miljonär I morgon ska den före detta AIK-anfallaren Kjell Granqvist skrapa Triss i TV:s Nyhetsmorgon. Han kan ta hem fem miljoner kronor.
Gammal spelare kan bli miljonär I morgon ska den före detta AIK-anfallaren Kjell Granqvist skrapa Triss i TV:s Nyhetsmorgon. Han kan ta hem fem miljoner kronor.

Han gjorde ett av tidernas vackraste mål i allsvenskan för AIK.

I morgon kan Kjell Granqvist vinna fem miljoner på Triss i direktsänd tv. Men AIK kan glömma några vinstpengar.

– Ha ha, jag har redan skrivit upp att två tredjedelar kommer gå till min son och till min fru, säger Kjell Granqvist till Sportbladet Spel.

För de allra flesta är Kjell Granqvist, 62, en doldis.

Men alla de som håller på AIK i fotboll är han en spelare, som i alla fall de lite äldre supportrarna känner igen. Han gjorde nämligen ett av klubbens allra vackraste mål, ja, till och med ett av allsvenskans vackraste genom tiderna. Datumet var 1 maj 1977.

Kjell var 27 år och hade året innan värvats av klubben från moderklubben Enköping i division 3. AIK tog emot Malmö FF på Råsunda, samma Malmö FF som två år senare spelade final i Europacupen mot Nottingham Forest.

”Otagbart”

Kjell Granqvist slog till med ett drömmål genom att först slå tunnel de båda landslagsbackarna Anders ”Puskas” Ljungberg och Krister Kristensson, innan han sköt bollen i mål.

Så här skrev Dagens Nyheter om drömmålet dagen efter matchen:

”Göran Göransson spelade fram bollen till Björn Lundberg som i sin tur fann Kjell Granqvist. Kjell gjorde först tunnel på Anders ”Puskas” Ljungberg och därefter på Krister Kristensson innan han sköt bollen i mål i nedre högra hörnet. Otagbart”.

Målet var Kjell Granqvists första i allsvenskan.

Vann för andra gången

35 år senare kan den före detta AIK-anfallaren bli mångmiljonär.

I morgon ska han skrapa Triss i TV4:s Nyhetsmorgon, efter att för en tid sedan skrapat fram tre tv-apparater.

– För ett par år sedan åkte jag och min fru till Vingåker för att shoppa kläder på deras outlet. På vägen hem till Enköping så stannade vi i ett stort köpcentrum i Eskilstuna och gick in och köpte en Bingolott. Vi vann en tv. Nu i somras, före semestern, var vi i Vingåker igen, och på vägen hem sa jag åt min fru ”kan vi inte stanna i vår turbutik i Eskilstuna och köpa lite Trisslotter”, säger Kjell Granqvist till Sportbladet Spel.

Låg en vecka i plånboken

Sagt och gjort. Han och frun stannade återigen vid köpcentrumet i Eskilstuna och gick in på Pressbyrån och köpte fyra Trisslotter. Men det tog ett tag innan Kjell valde att skrapa dem.

– Jag är egentligen inte så intresserad av spel, så jag lade dem i plånboken och lät dem ligga kvar i en vecka innan jag skrapade dem. När det var tre tv-apparater så blev man ju riktigt glad. Ingen i vår omgivning brukar vinna någonting, så man tror inte det ska hända, säger Kjell Granqvist.

”Gör som Kamprad”

Inför morgondagens Triss-skrap är han garanterad 50 000 kronor, och kan som mest vinna fem miljoner.

– Jag är jätteglad för de 50 000. Jag tror inte det blir fem miljoner, men man vet ju aldrig. Jag är inte så nervös nu, men kommer nog bli det ju närmare vi kommer sändningen. När jag spelade fotboll så satt jag på muggen timmarna innan match och läste tidningen, det var mitt knep då för att bli av med nervositeten, förklarar han.

Om du vinner fem miljoner, kan AIK räkna med en slant?

– Ha ha, jag har redan skrivit upp att två tredjedelar kommer gå till min yngste son och till min fru. Min andra son jobbar i London har redan så mycket pengar, ha ha. Den sista tredjedelen tar jag. Jag kommer göra som Ingvar Kamprad, jag investerar pengarna, avslutar Kjell Granqvist.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.