Skrev fel nummer – vann 2,2 miljoner

SPEL

Missen blev lyckodrag: ”Jädrar vad förvånad jag blev”

Foto: Pappans miss gav miljoner i vinst.

Han brukar ha barnens födelsedagar som Lotto–siffror.

I helgen råkade småbarnspappan från Alingsås skriva fel siffror – och vann 2,2 miljoner.

– Inget dumt misstag, haha, säger han till Svenska Spel.

Lottospelare burkar ofta ha sina speciella nummer att hålla sig till.

Mannen från Alingsås är inget undantag, med en kombination av födelsedagar och turnummer brukar han emellanåt spela på Lotto.

– Jag gick in för att kolla de rätta raderna och såg att på Lotto 2 hade jag sex rätt, men missade sista numret, 33. Eftersom jag byggt upp mina rader med födelsedagar och turnummer, så visste jag att 33 inte fanns med någonstans, säger mannen.

Fått nytt lyckonummer

Men en noggrannare koll av kupongen visade att mannen skrivit fel siffror, 31 hade blivit 33 – vilket innebar en jättevinst.

Glädjeruset infann sig snabbt hos mannen, som önskar att vara anonym.

– Men jädrar vad förvånad jag blev, när jag sedan gick in och såg att jag klickat för nummer 33 istället för 31, just på den vinnande raden. När jag sedan såg utdelningen och att jag också hade en rätt rad med 4 rätt, kom glädjechocken. Nästan 2,2 miljoner, med hjälp av nya favoritnumret 33, säger han.

Solsemester och ny bil

Mannen har haft tur i spel tidigare. För ett tag sedan satte han Topptipset, där man tippar Stryktipsets första åtta matcher, och vann 13 000 kronor.

Den här vinsten lär räcka längre.

– Drömmen har alltid varit att bli miljonär på något sportspel, men den här vinsten tackar man verkligen inte nej till. Nu blir garanterat solsemestern av som familjen räknat på. Siktet blir största bästa vattenlandet för barnen i solen. Sedan behöver bilen bytas ut och lånen läggas om. Det kommer bli en del förändringar där också, härligt!

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel