Blev mångmiljonär – sattes i fängelse

SPEL

”Kommer bekosta mig en bra advokat”

Snickaren Barry Shells dröm slog in.

Han vann osannolika 30 mijoner på Lotto.

I samma stund arresterades han av polisen och hamnade i fängelse för natten.

– Jag är fortfarande i chock över att jag vunnit så mycket pengar, så vad gör väl en natt i fängelse, sa vinnaren enligt tidningen The Star.

Förra måndagen lär säkert ha varit den mest omtumlande dagen i 45-årige Barry Shells liv.

Snickaren från den kanadensiska staden Brampton i Ontario vann på lotto. Hans siffror gav honom 30 mijoner kronor (4,4 miljoner dollar).

Visade arresteringsordern

När han skulle hämta ut vinsten hos Ontario Lottery and Gaming Corporation så slog personalen in hans namn och födelseuppgifter i databasen. Uppgifterna visade att polisen var ute efter Barry Shell. Och inom loppet av några minuter kom konstapeln Kevin Finley och arresterade den nyblivne miljonären.

Enligt den Toronto-baserade tidningen The Star säger konstapel Finley så här:

– Jag hatar att förstöra din glädje, sa Finley till Barry Shell innan han diskret tog tag i hans arm och visade upp en arresteringsorder som sträckte sig från brott begångna redan 2003.

”I chock”

Shells replik kom direkt till polisen:

– Jag är fortfarande i chock över att jag vunnit så mycket pengar, så vad gör väl en natt i fängelse.

Sagt och gjort.

Barry Shell hamnade i fängelse över natten. Dagen efter dök han upp i rätten men släpptes mot borgen på 10 500 kronor (1 500 dollar) med löftet att han var tvungen att dyka upp i rätten igen 30 juli. Barry Shell står anklagad för bland annat ha stulit klockor, kameror och minneskort.

Köper hus

Enligt Global News har Shell sagt:

– Jag kommer bekosta mig en bra advokat och erkänna mig skyldig till brotten.

Shell, som fram till vinsten, bott i en källarlägenhet i Brompton, kommer i alla fall att spendera en del av sina pengar på att köpa ett stort hus.