”Vetlanda börjar få ordning på sina skador”

SPEL

Ulrik Sandebäck med dagens drag – här är alla tips!

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Bandy-Sveriges fyra bästa lag – Västerås, Sandviken, Edsbyn och Hammarby – har alla fina uppgifter i kväll. Jag tror att det bara är underskattning som kan fälla lagen. Jag plockar bort ”Bajen” och satsar på en trippel på Unibet på de andra tre lagen. Bolaget bjuder på 1,66. Spelvärt.

DAGENS DRAG

Vetlanda börjar få ordning på sina skador och här gör giftige målskytten Johan Löfstedt säsongsdebut. Dessutom återkommer viktige lagkaptenen Björn Einarsson. Stort plus! Sirius är inte bra och blir inte bättre av att vinterkräksjukan härjar. En del bolag har 1,70 på VBK-tvåan!

DAGENS AVSLAG

Porto är förstås klasser bättre än Nacional i den portugisiska ligan. Men gästerna saknar nu två viktiga kuggar. Ladbrokes försöker locka med 1,40 på tvåan. Det ger jag rött sken till – bortaoddset borde vara högre!

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Bern, topplag i den schweiziska hockeyn, tar emot ett av dem sämre lagen, Langnau. 1,40 hittar jag på Bern och det är med tanke på styrkeförhållandena lagen emellan ett riktigt bjudodds.

DAGENS DRAG

I förra starten låg 4 Royal Flush i V65-6, DD-2, sist 700 kvar men då växlade Stefan Söderkvist ner till fyrans växel och blåste förbi på bortre långsidan och sedan duellerade han med ledaren Brioni som han dock inte nådde. I dag är det första gången på länge som Royal Flush har bra läge.

DAGENS AVSLAG

7 Paula Logoj i V65-1 kommer från färsk V75-vinst och därmed blir hon en av favoriterna men läget är svårt på kort distans så jag kladdar på några garderingsstreck.

Bosse LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Treårige 5 Tom Raider (V65-2) resultatrad liknar en ”mittfältares”. Senaste travade hästen 1.16/1 900 meter som fyra efter galopp. Här kan kusken Fredrik Persson köra på säkerhet från start. Sedan bör segervägen vara jämnad mot skralt motstånd över den långa distansen.

DAGENS DRAG

2 Sos Kievitshof har inte startat sedan augusti. Står nu perfekt inne i V65-6 och jag blir inte förvånad om det blir en offensiv variant direkt trots avsaknad av lopp i kroppen. Catchdrivern Per Nordström svingar sig upp bakom den Conrad Lugauer-tränade hästen.

DAGENS AVSLAG

1 Lapponia Knick (V65-1) vann tio av 19 starter förra säsongen. I år endast en triumf av åtta möjliga. Hon debuterade i ny regi senast och även om det var första loppet efter vila var hon mer än lovligt blek. Ytterst tveksam favorit.