Torsdag 27/12

✓ ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Utbudet är tunt i kväll och jag tycker inte det finns några direkt säkra matcher till spelvärda odds.Ettan på Manchester City hemma mot Blackburn är däremot ett bra spel. Nätbolagen betalat upp till 2,15 för en City-seger – det är mycket bra betalt för ”Svennis” gäng.

DAGENS DRAG

Vi fortsätter att tjata om Manchester City. Laget är nu i princip skadefritt och möter ett Blackburn som har två kännbara avstängningar. Ettan ger som sagt 2,15. Hcp-spelet -1 på City ger fina 4,25 på Expekt. Kul spel. Ettan på Heracles i holländska ligan kan vara värd en slant till 2,25.

DAGENS AVSLAG

Helsingborg har fått en ny karismatisk tränare i Dragan Brljevic. Laget tände till direkt och skakade om Sävehof. Nu är det Skåne­derby mot Lugi i Lund och hemmaoddset 1,20 ger vi rött sken till.

✓ KRISTOFFER BERGSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Ajax vann med 4–1 i våras och är större än Twente. Skrällförlusten mot Excelsior är glömd, nu går Kennedy Bakircioglü och Ismail Urzaiz för snabb revansch.

DAGENS DRAG

Manchester City har spelat nio hemmamatcher och vunnit samtliga. Världens bästa publik? Passar gräset perfekt för Elano? Är Svennis årets turgubbe? Grubbla inte över orsakerna utan satsa på att sviten förlängs.

DAGENS AVSLAG

Satsar du en hundring på bottenlaget Lugi som saknar stjärnan Kim Ekdahl Du Rietz kan du vinna en tjuga. Det är larvigt. Helsingborg är inte bra men behöver plocka poäng mot streckkandidaterna.

✓ LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

6 Bull Trap (V65-3) har inlett karriären mycket lovande. Vid debutsegern avslutade han med 14 sista rundan utan att se tom ut. Han hade varit borta i nästan fyra månader inför förra starten och gavs ett avvaktande lopp. Han avslutade vasst när luckan kom 200 kvar. Bra chans här.

DAGENS DRAG

9 Coup (V65-2) gjorde en vass upphämtning ­efter startgalopp senast och fastnade med sparat över linjen. Intressant här. 11 Top Ten (V65-6) har riktig smygform och är kraftigt uppåt. Han har avslutat bra mot tufft motstånd i de två senaste starterna.

DAGENS AVSLAG

1 Bolets Granit (V65-4) kommer att dra mycket streck på sina två ettor i ­raden och förstaspåret. Båda vinsterna är tagna efter drömlopp och formen känns inte lika vass längre. Han kommer inte med på mitt system.