– Mer än dubbla pengarna på tvåan

SPEL

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Argentina vinner mot ­Australien i OS-fotbollen. Ungerns damer ”lägger” inte heller mot Brasilien i handbollen. Krydda också med Italien mot Sydkorea och Mellerud mot Fässberg i fotboll.

DAGENS DRAG

Topplaget Syrianska har goda chanser att slå Vasalund trots bortaplan. Konstgräset är ingen nackdel för Syrianska med stort publikstöd. Vasalund har tappat ett par nyckelspelare och öppnade med 0–3 mot Syr. Botkyrka i höststarten. Mer än dubbla pengarna på tvåan.

DAGENS AVSLAG

Danmark ska vara stora favoriter mot Egypten i handboll. 1,07 är dock ett ospelbart odds på den matchen. Egypten slog ut Tunisien och är inte, som oddset skvallrar om, chanlöst. Stå över.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Galoppen står för V65:an idag men Gävle har tävlingar och där hittar vi dagens klara, obesegrade talangen 8 Ibiza Broline. Hon har imponerat i sina tre starter och även om hon har spåret längst ut är jag övertygad om att hon vinner lopp 6, V5-3.

DAGENS DRAG

Gais har haft lite otur i de senaste matcherna och ­poängskörden har inte varit den bästa. Dags att oflytet vänder när Trelleborg gästar i?dag. Gaistränaren Magnus Pehrson är taktiskt driven och vet hur man ska lägga upp taktiken, den taktik som ger seger.

DAGENS AVSLAG

Ljungskile gör det alltid svårt för sina motståndare och serieledarna Kalmar FF får se upp. Ljungskile har en väl fungerande defensiv med snabba spelvändningar. Oddset för Kalmarseger är för lågt.

✓ BJÖRN ZACHRISSON

DAGENS SÄKRA

Det tar ett tag för de syd­amerikanska hästarna att verkligen acklimatisera sig. 4 Maxim’s (V65-5) verkar ha gjort det. Han övertygade senast och är också högst rankad i handicapen. Jag tror att han fortsätter att vinna ett tag till.

DAGENS DRAG

Märkligt nog är inte 1 Sourire (V65-1) favorit. Borde hon vara. Kirsten Rausing skickar inte över någon för att bara delta i hennes mentor M Wettermarks Minneslöpning. Hon vill vinna det för att hedra den finaste galoppkvinnan hon vet. Hästen har varit knappt slagen hela tiden.

DAGENS AVSLAG

Visst är Derbyt öppet på förhand och många har möjligheter att vinna, men 3 Piaras (V65-6) ska normalt sett inte kunna vara först i mål. Jag tror att ägarna har varit lite för optimistiska den här gången.