Förre tränaren till Hot Shot Knick

SPEL

" Jag är inte bitter"

Bo F Karlsson, 56, tränade Hot Shot Knick i sex år.

I december kom beskedet att hans guldklimp skulle flyttas.

Bitter? Inte alls:

– Det är bara att kul att det går bra för hästen, säger Jägersrotränaren.

Bo F Karlsson driver ett stall med tiotalet hästar strax utanför Ystad. Hot Shot Knick fick han in redan som ettåring och tränade honom ända fram till december i fjol.

Hot Shot Knick visade som tre- och fyraåring att det var en undantagshäst. I derbyt 2002 slutade han fyra efter att ha spurtat snabbast alla över upploppet. Motståndet var tuffast tänkbara. From Above vann loppet och Gigant Neo var tvåa.

– Han var väldigt duktig under fyraårssäsongen, men som femåring gick det inte riktigt så bra som vi hade hoppats, berättar Karlsson.

Halsproblem och dåliga blodvärlden gjorde att Hot Shot Knick bara tävlade sporadiskt under sex- och sjuårssäsongen.

Men när han väl kom till start visade han att kapaciteten fortfarande fanns där. I april i fjol travade han 1.11,7 och var bara slagen av Digger Crown. Ett par månader senare gick han 1.11,3 i ett vanligt snabblopp på Jägersro.

Problemet under sjuårssäsongen var att Hot Shot Knick blev väldigt trött i loppen och blodprover visade att han låg på gränsen till överträning. Han tränades bara lätt under hösten, och i december fick Bo F Karlsson beskedet att hästen skulle flyttas till Kari Lähdekorpi.

– Visst kändes det lite tråkigt, han har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat. Samtidigt har jag har full förståelse för att ägarna ville prova någonting annat.

Bo F Karlsson har inga problem att glädjas över Hot Shot Knicks enorma utveckling och kommer att hålla alla tummar han har för att det går bra i Elitloppet

– Man skapar inte en häst bara fem veckor, och jag känner mig också lite delaktig i framgångarna. Jag har varit väldigt rädd om honom och det tror jag är en av anledningarna till att det gått så bra i år, säger Karlsson.

Mattias Karlsson, Hans Abrahamsson